Antena 3 CNN Actualitate Locale Cazinoul din Constanța va fi gata în martie 2023, anunță CNI. Peste 55% din lucrările de restaurare au fost finalizate

Cazinoul din Constanța va fi gata în martie 2023, anunță CNI. Peste 55% din lucrările de restaurare au fost finalizate

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au trecut de 55%, și s-au desfășurat cu respectarea termenelor contractuale, anunță Compania Națională de Investiții (CNI).

Cazinoul din Constanța va fi gata în martie 2023, anunță CNI. Peste 55% din lucrările de restaurare au fost finalizate
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    27 Mai 2022   •   14:40

La momentul de față, terminarea lucrărilor la Cazinoul din Constanța este estimată la martie 2023, conform previziunilor inițiale, se arată într-un răspuns al CNI pentru Info Sud-Est.

Monumentul istoric de categoria A a intrat în renovări la în luna aprilie a anului 2020, după aproape un deceniu de tergiversări birocratice.

Presa locală a scris, după începerea lucrărilor, că firma care a câștigat licitația a descoperit, în timpul decopertării, că structura Cazinoului este mult mai afectată decât se credea inițial.

Întregul proiect de modernizare a Cazinoului ajunge la un cost de 100 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate sunt cheltuielile de restaurare.

Monument Art Nouveau, Cazinoul de pe faleza Mării Negre a fost inaugurat în 1910, în ziua de Sfânta Maria.

Construit în special pentru desfăşurarea jocurilor de noroc, Cazinoul a fost martorul unuia dintre momentele istorice dinaintea Primului Război Mondial. Aici, Regele Carol I şi Principele Ferdinand l-au primit pe Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close