Antena 3 CNN Actualitate Locale Clotilde Armand, apel urgent către Gabriela Firea: Opriţi defrişările din parcuri!

Clotilde Armand, apel urgent către Gabriela Firea: Opriţi defrişările din parcuri!

Clotilde Armand, apel urgent către Gabriela Firea: Opriţi defrişările din parcuri!
09 Iul 2016   •   13:58

Clotilde Armand, fostul candidat al Uniunii Salvati Bucurestiul (USB) la Primaria Sectorului 1, scrie, pe pagina sa de Facebook, că "mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR și nu numai".

"Într-un oraş ca Bucureştiul, care este al doilea cel mai poluat oraş dintre capitalele europene, un astfel de dezinteres faţă de protejarea spaţiului verde este inadmisibil", a scris Clotilde Armand, care a făcut un apel către primarul general, Gabriela Firea. 

"USB cere doamnei primar Gabriela Vrânceanu Firea să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină.

Reamintim faptul că lucrările de toaletare a arborilor pentru îndepărtarea ramurilor bătrâne sau bolnave nu trebuie să depăşească 30% din coroana copacului, altfel existând riscul uscării arborelui.

De asemenea, cerem doamnei primar să prezinte în cel mai scurt timp în Consiliul General al Capitalei un plan de conservare a spaţiului verde a oraşului şi de extindere a acestuia.

Potrivit datelor Institutului naţional de statistică, Bucureştiul avea doar 21,4 metri pătraţi de spaţiu verde per cap de locuitor în 2014, faţă de cerinţa europeană de minimum 26 de metri pătraţi. De asemenea, trebuie spus că doar cinci oraşe reşedinţă de judeţ din România respectă norma europeană privind spaţiile verzi – Slobozia, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Craiova şi Suceava", scrie Clotilde Armand pe Facebook.

 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close