Antena 3 CNN Actualitate Locale Cod roșu de vreme severă în Suceava. Lista localităților afectate de fenomene meteo extreme

Cod roșu de vreme severă în Suceava. Lista localităților afectate de fenomene meteo extreme

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare cod roșu de vreme severă în județul Suceava. Mai multe localități vor fi afectate de fenomene meteo extreme.

Cod roșu de vreme severă în Suceava. Lista localităților afectate de fenomene meteo extreme
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   17:06

Potrivit ANM, avertizarea meteo de cod roșu este valabilă, astăzi, între orele 16.35 - 17.20.

Meteorologii au explicat că se vor semnala averse torențiale ce vor totaliza 50-60 l/mp, frecvente descărcări electrice și izolat grindină de dimensiuni medii și vijelie.

Lista localităților afectate de avertizarea meteo de cod roșu din Suceava:

- Cornu Luncii, Mălini, Bosanci, Slatina, Rădășeni, Moara, Horodniceni, Valea Moldovei, Drăgoiești, Berchisesti, Bunești.

Avertizare meteo de vreme severă și fenomene extreme în Suceava

Cod roșu de fenomene meteo extreme în Suceava

Administrația Națională de Meteorologie au emis, tot astăzi, o avertizare generală cod portocaliu de vreme severă pentru mare parte din țară, inclusiv județul Suceava.

Astfel, în această după-amiază și la începutul nopții de marți spre miercuri (16/17 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

De asemenea, meteorologii ANM au explicat că vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Meteorologii au anunțat că instabilitatea atmosferică se va menține până la sfârșitul lunii. În unele zone, ploile torențiale și furtunile au provocat inundații puternice și pagube majore.

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close