Antena 3 CNN Actualitate Locale Cine este criminalul care a ucis-o pe tânăra avocată însărcinată din Iaşi, în urmă cu un an

Cine este criminalul care a ucis-o pe tânăra avocată însărcinată din Iaşi, în urmă cu un an

A trecut un an de la moartea unei tinere avocate din Iași, iar anchetatorii ieșeni au făcut mai multe expertize, pentru a elucida misterul. Iubitul femeii, avocatul Sebastian Felecanu a fost reținut și pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Cine este criminalul care a ucis-o pe tânăra avocată însărcinată din Iaşi, în urmă cu un an
Sursa foto: Monica Cioată/Facebook
de Andreea Borboros    |    16 Iul 2022   •   10:03

Avocatul suspectat că şi-a ucis iubita a fost chemat la audieri de procurorii ieșeni.

Anchetatorii au descoperit date care arată faptul că decesul avocate nu a fost accidental, aşa cum părea la prima vedere. 

Expertizele criminalistice arată că avocatul Sebastian Felecanu a ucis-o pe Monica Cioată

"La aproape un an de la tragedie, în urma mai multor expertize criminalistice efectuate de către anchetatorii care au încercat să afle cu exactitate ce anume s-a petrecut în apartamentul avocatei, primele rezultate au arătat clar faptul că în acest caz nu este vorba despre o sinucidere, ci despre un omor calificat.

Principalul suspect în acest caz este chiar iubitul avocatei, Sebastian Felecanu, cel care ieri a stat în faţa anchetatorilor mai bine de patru ore, timp în care a fost audiat. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat în acest moment pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat. 

În urmă cu puţin timp, acesta a fost adus din nou în faţa anchetatorilor pentru a da mai multe explicaţii şi pentru a răspunde la întrebările anchetatorilor. 

Acum un an, tânăra de 26 de ani din Iaşi a fost găsită prăbuşită pe caldarâm, în faţa blocului ei. La acea vreme aceea, toată lumea credea că aceasta s-ar fi sinucis, însă acum toate expertizele criminalistice au arătat clar că în acest caz nu vorbim despre o sinucidere, ci despre un om calificat", a transmis Andreea Borboros, corespondent Antena 3.

Cum a murit avocata Monica Cioată

La mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iaşi.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

A fost declanșată ancheta și oamenii legii au constatat că tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. Totodată, ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile, potrivit bzi.ro

Comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași

„La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii  de omor calificat, prevăzută  de  art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p.

Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Sentinţa primită de Sebastian Felecanu

"În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi formulată în dosarul de urmărire penală nr.1061/P/2021. În baza art. 202, art. 223 alin. 2 şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Felecanu Sebastian,(...) în prezent reţinut în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. – art. 189 al. 1 lit. g Cp rap. la art. 199 al. 1 Cod penal, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 16.07.2022 şi până la data de 14.08.2022, inclusiv. Potrivit art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat conform delegaţiei nr. 24132 din 15.07.2022, emisă de Baroul Iaşi pentru doamna avocat Coste Ioana Cezara, va fi avansată din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei către Baroul Iaşi şi va rămâne în sarcina statului. Conform art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.07.2022, ora 11:23", se arată într-un comunicat.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close