Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia | Noi informaţii din ancheta de la Suceava

A murit proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia | Noi informaţii din ancheta de la Suceava

Una dintre victimele exploziei produse luni într-un bloc din municipiul Suceava a decedat la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi. 

A murit proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia | Noi informaţii din ancheta de la Suceava
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu
de Paul Ciurari    |    06 Dec 2022   •   10:07

Decesul bărbatului de 61 de ani, proprietarul apartamentului unde a avut loc explozia, a survenit în cursul serii de luni.

Luni după amiaza el fusese transferat cu o ambulanţă de la Suceava la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu a fost posibil transferul cu elicopterul SMURD.

Rănile suferite de acesta au fost mult prea grave și medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

În continuare, soția sa se află internată la Spitalul Județean Suceava, pe secția de Chirurgie plastică. Se caută un loc în spitalele din țară, pe secțiile de Arși, pentru aceasta.

Ceilalți pacienți au fost externați seara trecută, sunt în afara oricărui pericol.

În continuare, locul exploziei arată ca dintr-o scenă de război. Peste tot sunt bucăți din blocul afectat, aruncate peste mașini, pe stradă și se așteaptă ca să se poată interveni în zonă, doar după ce cei de la Inspectoratul de Stat pentru Construcții să își dea OK-ul că este sigur să se acționeze.

De altfel, nici măcar în apartamentul în care s-a produs explozia anchetatorii nu au putut să intre încă, deoarece cei de la ISC încă nu au spus că totul este sigur și până când nu se va avizul de siguranță nu vom ști cu siguranță cauza deflagrației.

Se presupune totuși că a fost vorba de o acumulare de gaze, iar momentul exploziei a fost acela când proprietarul ar fi încercat să aprindă lumina la 4 dimineața. A fost momentul în care totul a explodat.

A fost o explozie extrem de violentă. Tone de beton au fost aruncate în jur, iar blocul este compromis aproape în totalitate.

Azi dimineață și au venit mulți oameni care au vrut să intre în casă să-și mai recupereze câte ceva din bunuri.

Ambele scări de bloc sunt evacuate, însă la scara unde a fost explozia, nimeni nu a reușit să-și ia mai mult decât cu ce a plecat ieri dimineață din casă. Adică cu hainele de pe ei, nici măcar acte, nici măcar bani.

Toată lumea așteaptă să se termine ancheta și să poată intra să-și recupereze măcar o parte din bunuri. Acum se pune problema unde îşi vor petrece sinistraţii următoarele zile.

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close