Antena 3 CNN Actualitate Locale Dialogul dintre un şofer şi un poliţist pe care încerca să îl convingă să ia mită: "Bă omule, tu eşti bolund la cap?"

Dialogul dintre un şofer şi un poliţist pe care încerca să îl convingă să ia mită: "Bă omule, tu eşti bolund la cap?"

Dialogul dintre un şofer şi un poliţist din Zlatna a ieşit la iveală, după ce judecătorii l-au condamnat pe şofer, pentru faptul că a încercat să îl convingă pe agent să ia mită şi să îl ierte pentru faptul că a condus sub influenţa alcoolului.

Dialogul dintre un şofer şi un poliţist pe care încerca să îl convingă să ia mită: "Bă omule, tu eşti bolund la cap?"
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   13:12

Povestea a început pe 10 octombrie 2023, în jurul orei 19.00, pe o stradă din oraşul Zlatna, judeţul Alba, după ce şoferul, care băuse înainte de a se urca la volan, a lovit o maşină parcată. Proprietarul maşinii l-a observat şi a sunat la numărul de urgenţă 112, iar echipajele Poliţiei au pornit în urmărirea şoferului fugar, notează publicaţia alba24.ro.

Bărbatul a fost tras pe dreapta, iar un agent l-a testat cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că se afla sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul nu risca dosar penal, ci doar o amendă şi suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Pentru a-l convinge pe poliţist să îl ierte, bărbatul a început o negociere "dură", chiar dacă poliţiştul l-a avertizat că este înregistrat audio-video şi riscă să fie cercetat penal pentru dare de mită.

Cum a decurs dialogul dintre şofer şi poliţist

"Şofer: Oprește-o, bat-o soarele (n.r. camera bodycam). Îţi dau 1000 de euro, şefule!

Poliţist: Bă, tu vrei să-ţi fac dosar penal?

Şofer: Şefu', îţi dau 100 de milioane, şefule!

Poliţist: Bă omule, tu eşti bolund la cap?

Şofer: Şefu', îţi dau 100 de milioane!

Poliţist: Bă, tu nu încetezi?".

Într-un final, şoferul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, iar pe 27 februarie 2024 a fost condamnat de Tribunalul Alba, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

×
Subiecte în articol: politist dare de mita Zlatna IPJ Alba
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close