Antena 3 CNN Actualitate Locale România are nevoie de sânge. Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară

România are nevoie de sânge. Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară

Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată în 14 iunie.

România are nevoie de sânge. Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară
Sursa foto: Getty Images/ Omar Marques
de Silvia Preda    |    14 Iun 2022   •   18:05

"Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge și mulțumește tuturor celor care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii să supravieţuiască prin gestul lor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială pentru salvarea de vieți", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat că urmărește eficientizarea activității sistemului național de transfuzie sanguină.

Abonament gratuit la Neversea pentru donatorii de sânge din București, Constanța și Galați

"Este nevoie de o permanentă dezvoltare și reformare în acest domeniu, iar Ministerul Sănătății împreună cu specialiștii lucrează la un set de măsuri în acest sens.

În cadrul Programului de sprijin pentru reformele structurale (SRSS) privind reorganizarea sistemului de transfuzie realizat în colaborare cu Comisia Europeană, experți români și din alte state membre ale Uniunii Europene lucrează la identificarea unui nou model de creștere a capacității de asigurare a tratamentului transfuzional pentru pacienții care au nevoie și de îmbunătățire a accesului populației la donarea de sânge în cadrul unui program flexibil, adaptat”, susțin reprezentanții ministerului.

Nevoia de sânge este universală și obiectivul autorităților este acela de creștere a calității vieții pacienților, însă fără ajutorul donatorilor echipele de medici nu pot atinge acest obiectiv.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății sange
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close