Antena 3 CNN Actualitate Locale "Dorel" a dat lovitura la Timișoara: tramvaiele nu mai au loc să treacă printr-o intersecție proaspăt modernizată cu zeci de milioane de euro

"Dorel" a dat lovitura la Timișoara: tramvaiele nu mai au loc să treacă printr-o intersecție proaspăt modernizată cu zeci de milioane de euro

Lucrările la o intersecție recent modernizată din Timișoara trebuie refăcute, pentru că modernizarea s-a dovedit una extremă.

de Andreea Borboros    |    05 Dec 2023   •   15:38

Concret, liniile de tramvai au fost montate greșit, iar primele teste pe traseu s-au soldat cu avarii serioase.

"În prima probă cu tramvaiul pe noile linii, vagonul motor a lovit în mers un stâlp care susține firele de contact. S-a întâmplat astfel pentru că spațiul dintre linie și stâlp este mult prea mic. Aproape o săptămână le-a luat experților pentru a stabili unde e problema: fie stâlpul este prea aproape, fie liniile de tramvai sunt montate greșit", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

În urma verificărilor, s-a ajuns la concluzia că problema nu este cu stâlpul de susținere a firelor electrice, ci cu linia de tramvai.

"Există o eroare de execuție care a fost făcută în faza inițială, de montare a liniei. Problema nu este la stâlpi, problema este la linia cale. Va trebui sa fie refăcută o parte din intersecție. Am avut discuții cu cei de la PORR (compania care a executat lucrările, n.r.)", a recunoscut viceprimarul Ruben Lațcău.

Citește și: Poliţist ameninţat că va fi lovit şi ucis, chiar în secţia de Poliţie, la Timişoara

Modernizarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Cetății din Timișoara a costat Primăria condusă de Dominic Fritz nu mai puțin de 22 de milioane de euro.

Reabilitarea în stil "Dorel" a fost făcută la intersecția dintre bulevard și Calea Torontalului.

Oamenii din municipiu sunt scandalizați de "performanța" realizată de firma contractantă.

"Groaznic" și "E ca-n România: lucrează cinci, după care se sparge iar" sunt cele mai blânde aprecieri formulate de localnici.

În prezent, muncitorii au revenit în zonă și lucrează la repoziționarea liniilor de tramvai, noul termen de finalizare fiind după Crăciun și înainte de Anul Nou, pe 28 decembrie.

Municipalitatea a amenințat constructorul cu penalități, în cazul în care problema nu va fi remediată în noul termen.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close