Antena 3 CNN Actualitate Locale Pandemia de COVID, cornul abundenţei la DSP Dolj. Directoarea a acordat sporuri ilegale de 2 miliarde

Pandemia de COVID, cornul abundenţei la DSP Dolj. Directoarea a acordat sporuri ilegale de 2 miliarde

Directorul executiv al DSP Dolj a acordat ilegal stimulente de risc pentru COVID unor angajați care nu au avut nicio legătura cu pandemia. Suma se ridică la circa 2 miliarde de lei vechi şi de ea au beneficiat persoane care nu s-au deplasat în zone de risc.

Pandemia de COVID, cornul abundenţei la DSP Dolj. Directoarea a acordat sporuri ilegale de 2 miliarde
de Loredana Chimoiu    |    20 Ian 2021   •   14:50

Scandalul a început pe 25 mai anul trecut, când consilierul juridic al DSP Dolj a refuzat sa dea viza de legalitate pentru acordarea stimulentelor de risc aferente lunii aprilie, întrucât nu exista niciun temei legal.

Personalul Direcţiilor de Sănătate a devenit în mod legal beneficiar al stimulentelor de risc pentru COVID printr-o modificare legală în vigoare din luna mai.

Jurista DSP a explicat că legea nu poate fi aplicată retroactiv şi nu se pot da sporuri pe luna aprilie în vederea unei modificări de lege în vigoare din mai.

Însă directoarea DSP, Valeria Andreescu, n-a vrut să ia în considerare argumentaţia juristei şi i-a cerut acesteia să-i aplice dispoziţia.

Războiul dintre directoare şi juristă, pierdut de DSP

Pentru că jurista a refuzat, directoarea a dat-o în judecată. Jurista a câştigat atât în primă instanţă, cât şi în apel iar acum  DSP va trebui sa plătească alţi 2000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

În demersul său de a-şi impune punctul de vedere, directoarea Andreescu l-a sunat pe prefectul judeţului, Nicuşor Roşca. Acest confirmă că directoarea DSP Dolj a luat legătura cu jurişti din prefectură.

"Însă semnătura în legătură cu sporul de COVID şi-a asumat-o", precizează prefectul. El spune acum că va sesiza Curtea de Conturi sa facă verificări la DSP Dolj.

De banii acordaţi ilegal sub formă de sporuri ar fi beneficiat 56 de angajaţi ai DSP, dintre care doar 15 au avut raport de activitate legat de COVID.

 

×
Subiecte în articol: sporuri ilegale DSP Dolj
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close