Antena 3 CNN Actualitate Locale Elev la un liceu din Caracal, agresat de două profesoare pentru că poartă cercei şi se îmbracă cu haine largi

Elev la un liceu din Caracal, agresat de două profesoare pentru că poartă cercei şi se îmbracă cu haine largi

Este anchetă la un liceu din Caracal, după ce un elev ar fi fost agresat fizic de două profesoare. Tânărul de 18 ani a sunat la Poliţie, iar agenţii au deschis o anchetă.

Elev la un liceu din Caracal, agresat de două profesoare pentru că poartă cercei şi se îmbracă cu haine largi
Sursa foto: Profimedia Images
de Loredana Chimoiu    |    03 Mar 2023   •   15:34

Elevul din Caracal este un elev "rebel" şi care vine la şcoală într-o ţinută neadecvată, spun profesorii. Pentru că poartă cercei şi se îmbracă cu haine largi, el ar fi ţinta unor agresiuni atât fizice, cât şi psihice din partea a două profesoare.

Poliţiştii au demarat cercetări şi încearcă să stabilească dacă elevul spune adevărul sau totul face parte dintr-o strategie întrucât acesta riscă să nu intre în examenul de Bacalaureat pentru că are nota 4 atât la Chimie, cât şi la Matematică.

Elevul a povestit că totul se datorează faptului că este diferit, că poartă cercei şi se îmbracă cu haine largi.

"În ultimii ani am fost supus unor abuzuri regulate din partea profesoarelor mele de matematică și chimie. Mi s-a adus la cunoștință de către directorul liceului că ar mai fi alți profesori care își lovesc elevii și le adresează cuvinte jignitoare, dar acesta susține că este mai important, ca și elevi, să învățăm și să nu le dăm importanță, încercând să mușamalizeze toate cazurile de violență pentru a nu strica imaginea instituției publice pe care o conduce", a declarat elevul.

"În data de 10 februarie 2023, în decursul orei de chimie desfășurate în intervalul 10:00-10:50 am fost supus la mai multe abuzuri de către profesoară, prezenți la acestea fiind toți colegii mei de clasă. Suntem cam 20 și marea majoritate se amuză de fiecare dată când un profesor umilește alt elev.

După ce a intrat în clasă și și-a așezat geanta pe catedră, m-a analizat timp de câteva momente și m-a ridicat în picioare în fața clasei. Începea discursul dictatorial. Cu o voce care inspira satisfacție (față de faptul că a găsit iar un motiv să se ia de mine) m-a nominalizat ca un exemplu prost de elev pentru felul în care arăt.

După mai multe vorbe grele adresate, mi-a impus să merg în biroul directorului să îmi vadă și el ținuta, lucru pe care l-am și făcut. Am stat 45 de minute în biroul directorului, iar în urma acestora am constatat următoarele: Directorul știe de toate aceste abateri disciplinare ale profesorilor, iar „dacă ar fi să rămână doar cu profesorii buni, ar păstra doar 4-5 dintre ei”. „Pe restul i-ar da afară”.

Mi-a spus că nu sunt singurul elev trimis de către doamna profesoară, iar aceasta a făcut o obișnuință să se lege de principalii beneficiari din această instituție. Mi-a mai spus că băieții cu cercei și părul lung sunt o „anormalitate” din punctul său de vedere, însă nu va sancționa disciplinar pentru acest motiv.

După ce m-am întors, la solicitarea ei, i-am comunicat răspunsul directorului și, nesatisfăcută fiind de acesta, a început să mă intimideze din nou. Îmi punea întrebări retorice, pe un ton foarte umilitor, râdea de mine, îi făcea plăcere să vadă că nu am nicio putere în fața ei: „Ție îți place cum arăți? Mie nu”, „Așa crezi tu că ar trebui să arate un băiat?”, „Părinților tăi le place cum arăți?”. Am încercat să mă apăr, prin răspunsuri scurte care sugerau că nu sunt de acord cu ea. În final, nu a mai suportat maniera calmă cu care îi răspundeam la toate întrebările absurde de mai sus, așa că m-a obligat să merg acasă, lucru pe care l-am refuzat în interesul de a-mi exercita dreptul la educație, drept pe care ea mi l-a negat", a povestit elevul.

×
Subiecte în articol: Caracal
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close