Antena 3 CNN Actualitate Locale O elevă din Alba nu este lăsată de părinţi să meargă la şcoală. Poliţiştii au deschis un dosar penal

O elevă din Alba nu este lăsată de părinţi să meargă la şcoală. Poliţiştii au deschis un dosar penal

O elevă din Alba a fost obligată să rămână analfabetă de către proprii ei părinţi, care nu i-au permis să meargă la şcoală, deşi este înscrisă la Liceul Teoretic din Teiuş. Un dosar penal a fost deschis în acest caz.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2023   •   19:03

Fetiţa în vârstă de 10 ani nu a mers deloc la şcoală în acest an şcolar. Profesorii, dar şi reprezentanţii Primăriei au încercat să stea de vorbă cu părinţii şi să îi convingă să lase copilul să meargă la şcoală.

Eleva este în clasa a II-a, însă nu poate promova clasa dacă va lipsi în continuare de la şcoală.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele părinţilor pentru că îşi împiedică fiica să urmeze cursurile obligatorii. Pedeapsa pentru o astfel de faptă este între trei luni şi un an de închisoare, dar şi amendă.

Părinţii au încercat să îşi motiveze gestul spunând că nu au o situaţie materială suficient de bună pentru a o trimite pe copilă la şcoală.

Citeşte şi: "Tu ești al meu, tu vei fi doar al meu". Mama lui Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea

×
Subiecte în articol: Teiuş Alba IPJ Alba
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close