Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru răniţi şi distrugeri masive după o explozie într-un bloc din Suceava. Geamuri sparte şi la 800 de metri distanţă

Patru răniţi şi distrugeri masive după o explozie într-un bloc din Suceava. Geamuri sparte şi la 800 de metri distanţă

O explozie puternică a avut loc luni dimineaţă într-un bloc de locuințe din cartierul Burdujeni din municipiul Suceava. Patru persoane au fost rănite și au ajuns la spital, iar distrugerile sunt extrem de importante.

Patru răniţi şi distrugeri masive după o explozie într-un bloc din Suceava. Geamuri sparte şi la 800 de metri distanţă
de Paul Ciurari    |    05 Dec 2022   •   09:45

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 4.00 dimineața și a afectat mai multe apartamente. Patru persoane au suferit răni și au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani este în stare gravă și în afara mai multor traumatisme are și arsuri pe 80% din suprafața corpului. Suflul exploziei l-a aruncat, practic, de la etajul doi.

Toți locatarii din blocul (în jur de 40) unde a avut loc explozia au fost evacuați ori s-au autoevacuat, astfel încât pericolul a dispărut pentru moment.

Explozia a afectat două scări de bloc, iar suflul a aruncat bucăți masive de material în exterior. Cel puțin 25 de autovehicule care erau parcate în apropierea blocului au fost avariate, dar situația încă este în curs de evaluare.

La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de stingere, modulul de descarcerare, dar și mai multe ambulanțe, Deocamdată, nu s-a stabilit ce a provocat explozia, dar specialiștii ISU Suceava sunt la fața locului și cercetează situația.

Se prespune că deflagaraţia ar fi consecinţa unei acumulări de gaze. Cert este că zeci de apartamente au fost afectate. Practic, în acest bloc în clipa de față nu se mai poate locui. Între cele două scări ale blocului s-a format un tunel între apartamente, după ce pereții au căzut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 09:40 Direct afectate sunt 28 de familii din cele două scari. A fost evacuată şi a doua scară a blocului. La prima scară este căzut planşeul de la etajul 3 la 2 şi de la etajul 2 la 1. 

Explozia a fost atât de puternică încât s-a auzit la 2 km distanţă.

Sunt geamuri sparte şi la 800 de m în jur si aproape toate geamurile termopan care nu s-au spart sunt dereglate.

 


 

×
Subiecte în articol: Suceava explozie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close