Antena 3 Actualitate Locale Fetiță de 8 ani, moartă la Iași după ce medicii l-au lăsat liber pe un pacient cu epilepsie să șofeze

Fetiță de 8 ani, moartă la Iași după ce medicii l-au lăsat liber pe un pacient cu epilepsie să șofeze

15 Mai 2020   •   08:36
Fetiță de 8 ani, moartă la Iași după ce medicii l-au lăsat liber pe un pacient cu epilepsie să șofeze
Sursa foto: Foto: Ziarul de Iasi

O fetiţă de opt ani din Iași a decedat într-un accident. Moartea copilei a fost cauzată de un şofer bolnav de epilepsie.

Cazul a deschis astfel „cutia Pandorei“ în sistemul sanitar ieşean. Anchetatorii fac cercetări de abuz în serviciu în cazul a doi medici de familie, fiind bănuiţi că au ştiut că şoferul e bolnav, însă nu au făcut nimic în privinţa aceasta, scrie Ziarul de Iași. 

Legea îi obligă explicit pe medici să anunţe Poliţia atunci când au un pacient cu una din bolile incluse pe lista afecţiunilor incompatibile cu şofatul. Pe lângă epilepsie, şoferul mai suferă şi de cancer şi, în plus, nu aude cu o ureche. 

Cazul e doar un exemplu al modului superficial în care sunt consultaţi medical viitorii şoferi, sau cei care vor să-şi reînnoiască permisul, vizita medicală fiind adesea o formalitate sumară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close