Antena 3 CNN Actualitate Locale Florin, absolventul de Conservator care cântă pe străzi pentru a fi luat la nunți: "Așa trăiesc. Nu îmi e rușine"

Florin, absolventul de Conservator care cântă pe străzi pentru a fi luat la nunți: "Așa trăiesc. Nu îmi e rușine"

Florin Albu, un muzician de 44 de ani cu o poveste de viaţă impresionantă, cântă în parcul Toma Socolescu din Ploieşti.

Florin, absolventul de Conservator care cântă pe străzi pentru a fi luat la nunți: "Așa trăiesc. Nu îmi e rușine"
Sursa foto: observatorulph.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   19:36

Florin Albu a terminat Liceul de Arte din Ploiești, a absolvit Conservatorul de Muzică din București și este masterand în interpretare muzicală instrumentală, dar cântă pe străzi pentru a fi luat la nunți. 

Omul cu saxofonul, cum este cunoscut prin Ploiești, a povestit pentru observatorulph.ro că o boală parșivă îl ține departe de scenă.

Saxofonistul din parcul central al Ploieștiului a fost 13 ani profesor de muzică. 

"Acum, îmi câștig existența…prin cântec. Vin aici, în acest parc, fiindcă mai descrețesc un pic frunțile oamenilor. Cei mai mulți mă ascultă vrăjiți… Mai sunt și răutăcioși care spun că „poluez fonic”. Nu îi iau în seamă. Nu pot cânta la bloc, mi-aș deranja constant vecinii. Vin aici, în parc. Cânt pe stradă, cânt pentru mine, cânt pentru alții. Oamenii mă cer acum la nunți sau diverse evenimente. Așa trăiesc. Nu îmi e rușine, deși altceva mi-aș fi dorit de la viață". 

"M-am pensionat pe caz de boală la 38 de ani. Iau tratament. Fac crize epileptice rar, de vreo 2,3 ori pe an. Dar nimeni nu se încumetă să mă țină angajat. Le e teamă să nu fac vreo criză. Înțeleg, într-un fel. Dar eu nu sunt o legumă. Sunt un om care iubește atât de mult muzica, mai ales saxofonul. Așa rău îmi pare că nu pot bucura pe cât mai mulți de eleganța muzicii acestui instrument atât de iubit", a mai spus Florin Albu.

Saxofonistul din parcul central al Ploieștiului transmite emoție publicului.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close