Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini inedite cu un rechin, surprins la suprafaţa apei în Portul Constanţa. Biolog: "Prezenţa lui îmbogăţeşte Marea Neagră"

Imagini inedite cu un rechin, surprins la suprafaţa apei în Portul Constanţa. Biolog: "Prezenţa lui îmbogăţeşte Marea Neagră"

Un rechin a fost filmat în portul Constanța când înota pe lângă dig, foarte aproape de suprafața apei.

de Cătălina Buzoianu    |    03 Feb 2024   •   19:07

Potrivit specialiștilor, este vorba despre un rechin de aproximativ 1,5 metri și 15kg în greutate care este inofensiv și nu reprezintă niciun pericol.

Cel mai probabil rechinul s-a apropiat de zona respectivă a portului Constanța în căutare de hrană, mai ales că în zona portului se lucrează foarte mult cu cereale.

Cel mai probabil rămășițe din aceste cereale au ajuns în apă şi l-au atras pe rechinul respectiv, care de obicei îşi duce traiul la adâncimi de 50-100 de metri şi se hrănește cu hamsii, guvizi, stavrizi, crabi şi chiar creveţi.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu rechinul surprins la suprafaţa apei în Portul Constanţa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Acest rechin, acest câine de mare, care trăiește la ape adânci mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine, mai ales din motivele reproductive. E un rechin inofensiv, nu e periculos.

Un rechin care se hrănește cu pești, care trăiește pe fundul apei, în special în zonele mai adânci. Nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogățește Marea Neagră și cumva face parte din acel eșalon terțial sau vârful lanțului trofic. Deci nu trebuie să ne îngrijorăm, sunt buni şi sănătoși pentru Marea Neagră", spune biologul Adrian Bîlbă. 

×
Subiecte în articol: rechin Constanța biolog Adrian Bîlbă
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close