Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Tiranul” din București care și-a ucis soția, educatoare. O numea ”șarpe” sau ”sectară”: ”Tu aduci piaza drăcească de la neiertare sectarism”

”Tiranul” din București care și-a ucis soția, educatoare. O numea ”șarpe” sau ”sectară”: ”Tu aduci piaza drăcească de la neiertare sectarism”

Nicușor Valentin Faur este autorul crimei care a șocat România în luna august a anului trecut. Acesta și-a ucis soția cu sânge rece, pe fondul unui fanatism religios.

”Tiranul” din București care și-a ucis soția, educatoare. O numea ”șarpe” sau ”sectară”: ”Tu aduci piaza drăcească de la neiertare sectarism”
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2023   •   08:09

Bărbatul a fost condamnat la 24 de ani de închisoare în regim de detenție și plata unor despăgubiri morale în valoare de jumătate de milion de euro. 

Mai mult decât atât, potrivit portalului instanțelor de judecată, acesta a fost găsit vinovat pentru șase capete de acuzare, respectiv omor asupra unui membru de familie, respectiv soția sa, Faur Liliana, furt calificat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, tentativă de viol și șantaj, scrie ziare.com. Decizia care a fost dată în data de 6 ianuarie nu este însă definitivă.  

Totul s-a întâmplat în noaptea de 11-12 august 2022, la domiciliul familiei. Liliana Faur, educatoare, a fost înjunghiată de soțul ei, cu un cuțit de bucătărie, de mai multe ori.  

Scandalurile între cei doi erau vechi. Durau de mai bine de 10 ani. De-a lungul timpului, Liliana a făcut nu mai puțin de 10 plângeri penale pe numele soțului său, pentru tentativă de viol sau agresiune fizică pe fondul consumului de băuturi alcoolice. 

În luna octombrie 2020, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului. Acesta a fost nevoit să părăsească domiciliul și să păstreze o distanță minimă de 200 de metri față de victimă. Ordinul a fost prelungit, deoarece cei doi soți nu îl respectau.  

Lilianei îi era milă de el

Liliana, de milă, îl primea adesea pe soțul ei în casă unde îi permitea să își facă duș sau să se odihnească. Iar educatoarea a mai făcut o greșeală, potrivit anchetatorilor. Nu a schimbat yala, astfel încât bărbatul putea intra în casă după voie, chiar și în lipsa soției, având cheia de la ușă.  

Din păcate, cele mai multe întâlniri între cei doi se încheiau cu un scandal, de multe ori chiar în fața copiilor, două fete minore la acea dată. Liliana era hotărâtă să divorțeze, procesul fiind în judecată la momentul crimei.  

Bărbatul devenise gelos și își schimbase comportamentul chiar cu 10 ani în urmă, când cei doi locuiau în Kuweit, unde el lucra ca antrenor de fotbal.  

Era trecut în telefonul Lilianei ca ”tiranul”

Cumnatul bărbatului, potrivit actului de acuzare, a declarat că aceasta ”devenise gelos, chiar obsesiv, fiind un fanatic religios, și îi cerea victimei să se îmbrace într-un anumit fel și să nu iasă singură din casă”. 

În momentul în care s-au întors în România, pe fondul consumului de alcool, acesta devenise violent cu soția lui.  

Anchetatorii au găsit o serie de conversații între cei doi pe aplicația WhatsApp, unde femeia nu era scoasă din ”sectară”, ”șarpe”, ”scorpie”, ”piază drăcească” etc. ”Tu ai adus și aduci piaza drăcească de la neiertare sectarism... Dumnezeu mi te-a dat să te învăț adevărul credinței”. 

Soțul său era trecut în memoria telefonului ca ”tiranul”.  

Liliana era singură acasă în noaptea crimei

Liliana era singură acasă în noaptea crimei. Aceasta urma să meargă a doua zi acasă la părinți, de unde trebuia să le ia pe cele două fetițe aflate în vacanță. Bărbatul a intrat în casă cu propria cheie, iar cei doi soți s-au certat până ce Valentin a luat un cuțit și a înjunghiat-o pe Liliana de mai multe ori. 

La cumpărături după crimă

Însă nu s-a oprit aici. I-a furat femeii cardurile din geantă, a scos bani din cont și a mers la cumpărături la un complex din zonă.  

Cumnata Lilianei a fost cea care a găsit trupul neînsuflețit în apartament, a doua zi. Femeia fusese alertată de una dintre fetele cuplului, îngrijorată că mama ei nu răspunde la telefon.  

Trei zile mai târziu, bărbatul a fost găsit de polițiști, un angajat al unui service auto fiind cel care i-a ajutat pe oamenii legii, recunoscându-l pe acesta după portretul robot prezentat la TV. 

Valentin Faur a rămas încă de atunci în spatele gratiilor, însă a refuzat mereu să dea declarații în fața anchetatorilor.  

×
Subiecte în articol: Liliana Faur Valentin Faur
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close