Antena 3 CNN Actualitate Locale Lucrările de restaurare de la Cazinoul din Constanţa sunt aproape finalizate

Lucrările de restaurare de la Cazinoul din Constanţa sunt aproape finalizate

După ani de reparații, Cazinoul din Constanța este aproape gata. Urmează să fie montate vitralii uriașe pe fațada de nord și sud, iar pe terasa de la parter se lucrează de zor. Când renovarea va fi gata, în Cazino vor funcționa săli de spectacole, un muzeu, dar și o cafenea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   14:30

Lucrările de restaurare de la Cazinoul din Constanţa ar fi trebuit sa fie gata de multă vreme, însă au fost necesare intervenții neprevăzute inițial, asa că termenele s-au schimbat rând pe rând, iar costurile au crescut și ele.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini actuale cu Cazinoul Constanța

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Inițial, Ministerul Dezvoltării estimase costurile acestui proiectul de restructurare la 111 milioane de lei. Însă, construcția ar fi fost mult mai deteriorată, decât s-a preconizat la început, iar acum costurile depășesc 230 de milioane de lei.

Holul uriaş a fost pavat cu marmură lucioasă, iar acum muncitorii lucrează la decorațiunile de pe tavan. Subsolul este și el gata. A durat cel mai mult pentru că a trebuit întărită fundația, iar restauratorii au avut parte de surprize.

"A fost refăcut în totalitate. Au fost spații de depozitare care au deservit restaurantul. În momentul în care au fost decopertați pereții care erau tencuiți au apărut minuțiile de pereți din piatră. Acum vor fi trei camere de muzeu", a spus Gabi Puchiu, șef de șantier.

Dacă nu vor mai apărea și alte probleme neprevăzute, cazinoul ar urma să primească turiștii în vară. 

×
Subiecte în articol: Cazino Constanţa
Parteneri
ANM a refăcut prognoza meteo. Cum arată noile hărţi
x close