Mărturii şocante. O instituţie de cultură a fost dinamitată de un funcţionar

de A.M.P    |    26 Aug 2015   •   00:07
Mărturii şocante. O instituţie de cultură a fost dinamitată de un funcţionar Foto: Agerpres

Scandal monstru într-o instituţie din Iaşi. Funcţionarii din instituţie îşi acuză superiorii de o serie de abuzuri fără precedent. Totul ţine de sustragerea unor documente istorice importante care au dispărut fără urmă.

Un angajat al Arhivelor Naţionale Iaşi îşi acuză direct şefii de fraudă. Arcadie Bodale, arhivar în cadrul instituţiei, susţine că, prin 2011, mInstitutul de Istorie şi Arheologie "A.D. Xenopol" a făcut două serii de donaţii ale unor anuare scoase de-a lungul timpului, numere foarte vechi, şi care s-au pierdut ulterior.

Practic, la nivelul Arhivelor Nationale au ajuns 64 de astfel de anuare dupa cum arata unele documente descoperite ulterior si confirmate de custodele care le-a preluat.

Numai că, sustine Bodale, in gestiune se regasesc doar 44 din aceste documente.

Bodale lucreaza in institutie alaturi de sotia sa Suzana, cea care ar fi trebuit sa se ocupe de inventarierea acestor documente vechi.

Conform barbatului, la mijloc ar fi inclusiv cel care conduce institutia, Florin Cintic, dar si fostul director Catalin Botosaneanu, ce nu au dorit sa faca publice toate documentele pe care le-a primit.
Citeşte continuarea pe bzi.ro

x close