Antena 3 CNN Actualitate Locale Şapte medici de la SJU Galaţi, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Au lăsat un pacient să moară în frig așteptând să fie tratat

Şapte medici de la SJU Galaţi, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Au lăsat un pacient să moară în frig așteptând să fie tratat

Șapte medici de la Spitalul Județean Galați au fost trimiși în judecată pentru ucidere de inculpă după ce ar fi lăsat un pacient în stare gravă să moară in frig. Cadrele medicale sunt acuzate și că au întârziat realizarea testelor COVID.

Şapte medici de la SJU Galaţi, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Au lăsat un pacient să moară în frig așteptând să fie tratat
Sursa foto: getty images | sudok1
de Ştefan Petrică    |    23 Dec 2022   •   12:36

Acest dosar în care sunt implicați șapte medici de la Spitalul de Urgența din Galați, a început în urmă cu aproximativ o lună și jumătate când victima Nicu Florin Chirilă și-a pierdut viața inexplicabil, plimbat între spitale, având pneumonie.

Dosarul are acum 72 de volume și a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați prin rechizitorul Parchetului Curții de Apel.

Toți cei șapte inculpați medici, patru din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și trei de la laboratorul de analize, sunt acuzați de omor din culpă.

Inițial, prin ordonanța de control judiciar, le-a fost interzis celor șapte medici să profeseze, însă instanța a anulat această interdicție.

Dosarul a fost împărțit în mai multe bucățele pentru fiecare medic, ceea ce va face să dureze mai mult rezolvarea cazului.

×
Subiecte în articol: pacient mort
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close