Antena 3 CNN Actualitate Locale 1.000 de euro mită unui medic pentru obținerea unei pensii medicale

1.000 de euro mită unui medic pentru obținerea unei pensii medicale

Doi indivizi, inclusiv un medic, au fost reținuți pentru luare de mită într-un caz de pensionare medicală, la Craiova.

1.000 de euro mită unui medic pentru obținerea unei pensii medicale
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Axinia    |    17 Mai 2023   •   12:31

Direcția Generală Anticorupție Dolj, sub coordonarea unui procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant două persoane în timp ce primeau fiecare câte o mie de euro pentru a obține avizarea unui dosar de pensionare medicală a martorului denunțător.

Pe 15 mai, prima persoană a primit de la un martor denunțător suma de o mie în scopul facilitării pensionării medicale a acestuia. 

A doua zi, aceeași persoană, cercetată pentru trafic de influență, a fost reținută pe o durată de 24 ore, apoi a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Conform Mediafax, și medicul primar care urma să avizeze dosarul pentru pensionare medicală a primit mită de o mie de euro. Acesta a fost arestat pentru 24 de ore. 

"Banii au fost oferiți în legătură cu îndeplinirea unui act care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului de pensionare medicală a martorului denunţător, medicul fiind preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unităţii medicale respective", informează DGA. 

×
Subiecte în articol: mita medic alexandrescu pensie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close