Antena 3 CNN Actualitate Locale Mesaj obscen lăsat pe o piatră-monument pentru IPJ Alba | Poliția caută autorii faptei

Mesaj obscen lăsat pe o piatră-monument pentru IPJ Alba | Poliția caută autorii faptei

O piatră-monument amplasată din judeţul Alba a fost vandalizată, persoane necunoscute acoperindu-o parţial cu vopsea roşie şi scriind un mesaj obscen la adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Mesaj obscen lăsat pe o piatră-monument pentru IPJ Alba | Poliția caută autorii faptei
Sursa foto: cititori alba 24
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   22:45

Piatra este amplasată pe dealul Măgulici, pe raza localităţii Ighiu, într-o zonă izolată. Monumentu a fost acoperit cu vopsea roşie iar pe una dintre feţele sale a fost scris mesajul obscen la adresa IPJ Alba

"În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorilor, precum şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment", anunţă Poliţia judeţeană Alba. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Piatra vandalizată se află în zona cunoscută localnicilor sub denumirea "Vârful Măgulicii" şi, potrivit jurnaliştilor de la Ziarul Unirea, fusese amplasată acolo de către Consiliul Judeţean Alba pe un traseu inaugurat anul trecut, care reproduce marşul Legiunii a XIII-a Gemina către Valea Ampoiului şi realizarea castrului roman de la Măgulici.

Pe lângă marcajul turistic specific  - triunghi albastru -  traseul este personalizat cu borne care respectă structura de semnalizare a drumurilor din perioada Imperiului Roman, piatra vandalizată fiind una dintre aceste borne.

×
Subiecte în articol: monument vandalizare IPJ Alba
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close