Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi informaţii despre explozia de la Suceava, care s-a auzit la doi km. 28 de familii afectate. Unul dintre răniţi, transferat la Iaşi

Noi informaţii despre explozia de la Suceava, care s-a auzit la doi km. 28 de familii afectate. Unul dintre răniţi, transferat la Iaşi

Pagubele produse de explozie încă sunt evaluate. La fața locului au venit mai multe echipe de criminaliști, care încearcă să stabilească cauzele deflagrație.

Noi informaţii despre explozia de la Suceava, care s-a auzit la doi km. 28 de familii afectate. Unul dintre răniţi, transferat la Iaşi
de Paul Ciurari    |    05 Dec 2022   •   12:29

A fost o explozie extrem de violentă și au fost afectate inclusiv apartamentele din blocurile din jur, acestea suferind geamuri sparte, fisuri și chiar bucăți de tencuială căzută.

În scara de bloc în care a avut loc explozia nu se mai poate locui. Acum sunt evacuați și oamenii din scara învecinată, fiind și aici afectată structura de rezistență. Practic, la nivelul etajului II, întrece cele 2 scări de bloc s-a format un tunel.

Rodica Maloș, o profesoară de 62 de ani care se mutase de doar 3 luni în blocul în care a explodat a rămas doar cu hainele de pe ea. Nu știe unde va petrece noaptea, nu știe ce va face. Cu lacrimi în ochi ne-a spus că avea un apartament nou, renovat, iar acum a rămas pe drumuri. Până și actele pentru pensionare sunt rămase printre dărămături. Locuia chiar deasupra apartamentului unde a explodat. Plafonul dintre etaje din sufragerie a căzut, iar dacă în confuzia de la ora 4 s-ar fi dus după acte, probabil că ar fi căzut în gol.

De asemenea, sub apartamentul unde s-a produs explozia proprietarii sunt plecați. Și aici a căzut planșeul de la dormitor, iar dacă cineva ar fi fost acasă, ar fi fost prinși.

Sub dărămături a fost prinsă însă o femeie din scara vecină. Aceasta a fost trimisă la spital și diagnosticată cu o fractură la nivelul bazinului. Nu dorește însă să rămână internată.

Proprietarii apartamentului sunt în stare gravă. Bărbatul este transferat la arși la Iași, iar pentru ea se caută un loc la spitalele din țară. Oamenii nu își explică cum a putut fi aruncat pe sub zid, în gol de la etajul al II-lea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mulți dintre cei care urmează să fie evacuați sunt nemulțumiți. Spun că se vor duce la rude, însă vor să intre în bloc să își ia lucruri din case.

La ora 13:00 urmează să se întâlnească comitetul pentru situații de urgență, pentru a se stabili ce măsuri se vor lua pentru sprijinirea celor 28 de familii. Dacă în a 2 scară mai există speranțe că s-ar mai putea face lucrări de consolidare și reparații, pentru cei dein blocul unde a avut loc explozia, aceștia au rămas pe drumuri.

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close