Antena 3 CNN Actualitate Locale O elevă din Constanța, respinsă la Evaluarea Națională pentru că avea febră peste 37,3: 'Avea o infecţie la nivelul tractului digestiv'

O elevă din Constanța, respinsă la Evaluarea Națională pentru că avea febră peste 37,3: 'Avea o infecţie la nivelul tractului digestiv'

O elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 29 din Constanţa nu a putut susţine Evaluarea Naţională pentru că nu a trecut de triajul epidemiologic. Fata avea febra peste 37,3 grade Celsius, fără a fi infectată cu Covid-19, ci din cauza unei infecţii la nivelul tractului digestiv. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) acuză Ministerul Educaţiei şi Cercetării că blochează dreptul la educaţie.

O elevă din Constanța, respinsă la Evaluarea Națională pentru că avea febră peste 37,3: 'Avea o infecţie la nivelul tractului digestiv'
Sursa foto: Agerpres
15 Iun 2020   •   17:01

”O elevă din Constanţa a fost singurul candidat de la Evaluarea Naţională care nu a trecut de triajul epidemiologic, având temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Eleva nu era infectată cu COVID-19, dar avea febră din cauza unei infecţii la nivelul tractului digestiv”, a transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa printr-un comunicat de presă.

“Fără a ţine cont de decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi recomandarea Avocatul Poporului prin care condiţia unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educaţie. (..) Proba scrisă la limba şi literatura română putea fi susţinută de către elevă într-o sală separată, pentru a fi eliminat orice risc posibil, dar accesul la examen a fost interzis prin impunerea unor condiţii ce nu au la bază vreo certitudine medicală”, a mai precizat AEC.

AEC solicită reformarea sistemului educațional.

“Necesitatea susţinerii examenelor naţionale este incontestabilă, din lipsa unui sistem de notare unitar, pentru a se ţine cont de principiul egalităţii de şanse şi pentru ca admiterea în ciclul liceal şi trecerea în sistemul universitar să nu fie una inechitabilă. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul în care putem vorbi de o reformă reală a educaţiei, pentru că am văzut gravitatea problemelor. După o perioadă de criză în care sute de mii de elevii nu au beneficiat de dreptul la educaţie, examenul final susţinut de către autorităţi a fost picat”, a mai transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis că pe lângă eleva respectivă, alţi doi candidaţi aflaţi în izolare la domiliciu nu au susţinut examenul.

La proba scrisă de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 161.038 de candidaţi, iar 11.490 (6.7%) de elevi nu s-au prezentat la examen. Dintre aceştia, 166 de candidaţi se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi sau carantinaţi, potrivit informațiilor transmise luni de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

×

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close