Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România unde oamenii vor plăti facturi la apă şi canalizare, cu 30% mai mari. "Este cea mai mare creştere din ultimii 15 ani!"

Oraşul din România unde oamenii vor plăti facturi la apă şi canalizare, cu 30% mai mari. "Este cea mai mare creştere din ultimii 15 ani!"

Facturile la apă şi canalizare se vor majora pentru craioveni cu peste 30%. Este cea mai mare scumpire din ultimii 15 ani. Conducerea Companiei de Apă Oltenia spune că situaţia a devenit critică după ce preţul la energie a explodat.

Oraşul din România unde oamenii vor plăti facturi la apă şi canalizare, cu 30% mai mari. "Este cea mai mare creştere din ultimii 15 ani!"
Sursa foto: Antena 3
de Loredana Chimoiu    |    01 Iul 2022   •   22:09

De la 1 iulie se scumpesc apa și canalizarea în Craiova.

Până la 1 Iulie, craiovenii plăteau 8,54 lei/mc. Acum vor plăti 11,40 lei/mc

Conducerea Companiei de Apă Oltenia spune că ar fi dorit să majoreze prețul încă din decembrie, pentru că abia mai face faţă cu cheltuielile la curent și gaze.

În plus, numărul oamenilor care nu-și plătesc facturile începe să fie tot mai mare.

Oamenii strâng apă de ploaie ca să îşi ude grădinile

Doamna Marcela locuieşte singură după decesul soțului. Femeia strânge apa de ploaie ca să-şi poată uda florile din grădină. La legume a renunțat demult, pentru că ar trebui să plătească mult peste cât îi permite pensia. Nu știe nici cum va face fața noilor scumpiri.

"Este cea mai mare creştere din ultimii 15 ani, dar nu că am vrut noi. Din cauza acestui motiv, creşterea energiei electrice", a declarat Alin Șuiu, director Compania de Apa Oltenia, în exclusivitate la Antena 3.

Cei mai mulți dintre craioveni spun că nu știu cum vor face faţă noului val de scumpiri

"E inadmisibil. Toată lumea consumă apă pentru uzul casnic, pentru grădină, cei care locuim la casă", spune o femeie.

Recomandarea angajaților de la Compania de Apă Oltenia este ca oamenii să facă în perioada următoare economie.

"Apa este pentru uz casnic, de băut, de spălat, de gătit. Pentru udatul grădinilor, gazonului, solarelor, recomandarea este să îşi foreze puţuri, să folosească apa din puţ pentru udat, şi nu apa din reţea, pentru că nu este o sursă neepuizabilă", a adăugat Alin Şuiu.

În ultimii doi ani, cheltuielile Companiei de Apă Oltenia au fost mult mai mari decât încasările, iar societatea a reușit să reziste din economii.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close