Antena 3 CNN Actualitate Locale Pățania unui pescar care s-a lăudat pe Facebook cu o captură uriaşă. Ce le-a atras atenția comisarilor Gărzii de Mediu

Pățania unui pescar care s-a lăudat pe Facebook cu o captură uriaşă. Ce le-a atras atenția comisarilor Gărzii de Mediu

Un pescar din Bacău care s-a lăudat cu captura sa pe rețelele de socializare a fost vizitat de Garda de Mediu. Ce le-a atras atenția comisarilor.

Pățania unui pescar care s-a lăudat pe Facebook cu o captură uriaşă. Ce le-a atras atenția comisarilor Gărzii de Mediu
Sursa foto: Garda de Mediu Bacau/ Facebook
de Silvia Preda    |    22 Iun 2023   •   22:44

Un pescar din Bacău și-a făcut poze cu zecile de păstrăvi capturați şi le-a pus pe Facebook. A primit aprecieri din partea altor pescari, dar şi amendă de la Garda de Mediu.

"Imaginile din această postare sunt preluate în urma unei sesizări de pe profilul de Facebook a unui „pescar sportiv”. Pescar o fi dar sportiv nici pe departe, având în vedere că a depășit numărul maxim de exemplare de salmonide pescuite (23 exemplare față de 10 exemplare/zi cât este admis).

Și ca să fie sportiv până la capăt ne-a comunicat că nu deține nici permis de pescuit. Pentru cele menționate anterior comisarii de mediu i-au aplicat o amendă în valoare de 600 lei cât și interzicerea pescuitului sportiv/recreativ al oricăror specii de pești și a altor viețuitoare acvatice fără permis și sub dimensiunile minim legale sau peste numărul maxim admis.

Pescuitul sportiv sustenabil promovează o abordare responsabilă și ecologică a pescuitului recreativ, asigurând conservarea resurselor acvatice pentru generațiile viitoare.

Pescuitul sportiv sustenabil implică respectarea reglementărilor și legilor de pescuit stabilite de autoritățile competente, precum limitele de prindere, dimensiunea minimă a peștilor și sezoanele de pescuit.

‼️Pe această cale vă aducem la cunoștință actul normativ care reglementează pescuitul și acvacultura respectiv ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura!!", spun cei de la Garda de Mediu Bacău.

Garda de Mediu îi roagă pe toți pescarii să practice pescuit sustenabil și să respecte legile în vigoare.
 

×
Subiecte în articol: pescar Bacău Garda de mediu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close