Antena 3 CNN Actualitate Locale Experienţa unui preot la UNTOLD 2022: "Bucurie sinceră venită din ceruri" | Ce mesaj le-a transmis colegilor teologi

Experienţa unui preot la UNTOLD 2022: "Bucurie sinceră venită din ceruri" | Ce mesaj le-a transmis colegilor teologi

Un preot din Cluj a decis să pună capăt speculațiilor şi a participat anul acesta la cea de-a VII-a ediție a festivalului UNTOLD 2022. Iată ce a descoperit acolo şi ce mesaj le transmite colegilor săi care consideră acest festival o destrăbălare nefirească în slujba răului.

Experienţa unui preot la UNTOLD 2022: "Bucurie sinceră venită din ceruri" | Ce mesaj le-a transmis colegilor teologi
Sursa foto: Colaj arhivă Antena 3
de Claudia Popovici    |    10 Aug 2022   •   23:20

Din anul 2015 de la înființarea festivalului de muzică electronică UNTOLD şi până în prezent, lumea s-a împărțit în două tabere: cei care se bucură de acest eveniment și cei care sunt revoltați de această adunare pe care de multe ori au apreciat-o a fi chiar satanică. 

De partea celor pro-Untold sunt însă şi câteva fețe bisericești care au decis să pună capăt speculațiilor participând anul acesta la cea de-a VII-a ediție a festivalului.

UNTOLD, o experienţă duhovnicească

Este şi cazul unui preot, în vârstă de 47 de ani, care slujește într-o parohie relativ mică din județul Cluj, care a relatat părerea și experiența lui vizavi de UNTOLD 2022.

„Sunt preot de mai bine de 25 de ani, iar în tot acest timp am trecut prin nenumărate experiențe duhovnicești, care mai de care mai cutremurătoare, dar vă zic sincer că participarea la UNTOLD a fost pe departe cea mai inofensivă experiență duhovnicească la care am participat.

De ce îi spun experiență duhovnicească? Pentru că m-am dus cu scopul de a-mi deschide sufletul într-un loc în care majoritatea colegilor mei n-ar păși niciodată pentru simplu fapt că sunt convinși că aici clocotește pământul de răutate și satanism. Ei bine, dragii mei, nu, nu clocotește nici pământul și nu arde nici aerul”, a relatat preotul pentru ştiridecluj.ro

Untold 2022 : „Am fost uluit de bucuria împărtășită de toți. Bucurie sinceră, venită din ceruri”

Convins de fiul său să participe la Untold 2022, preotul s-a declarat uluit de bucuria împărtășită de toți cei care s-au adunat la festival.

"Am simțit că acolo toți sunt prieteni deși nu se cunosc între ei, căci toți au un scop comun, de a se simți bine alături de muzicienii pe care îi apreciază de ani de zile.

Și după ce am simțit și văzut bucuria pură, m-am gândit ‘unde stă cel rău, unde e ura și diavolismu', poate mai înăuntru, că aici nu văd nimic’”, a mai spus acesta. 

"UNTOLD este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune"

După această experiență preotul le-a transmis colegilor preoți şi teologi un mesaj.

"După această experiență, dragii mei colegi, preoți, teologi, vă spun din suflet: nu mai judecați!

Călcați pe pământul pe care îl credeți de lavă și veți vedea că acolo răsar flori, respirați aerul pe care îl credeți de foc și veți vedea că e răcoros, lăsați ura deoparte, căci uscături sunt peste tot, dar noi trebuie să vedem frumosul și să-l înmulțim, nu să ne concentrăm doar pe urât.

Vă rog, data viitoare când vreți să mai spuneți o răutate despre copiii frumoși care merg la UNTOLD, tăceți! Mergeți, apoi, și vedeți că UNTOLD este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune”, a încheiat preotul.

×
Subiecte în articol: UNTOLD 2022 preot Cluj festival
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close