Antena 3 CNN Actualitate Locale Preotul din Ivești a ajuns de râsul satului. Ce a făcut după ce lumea a aflat că are o amantă

Preotul din Ivești a ajuns de râsul satului. Ce a făcut după ce lumea a aflat că are o amantă

Este scandal fără precedent la parohia Ivești. Preotul care a slujit la una din bisericile locale ani la rând se pare că nu a fost deloc ”ușă de biserică”.

Preotul din Ivești a ajuns de râsul satului. Ce a făcut după ce lumea a aflat că are o amantă
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Ian 2022   •   13:37

Vorba din bătrâni ”fă ce zice popa, nu ce face popa” se adeverește încă o dată. De data aceasta, la Ivești, unde preotul din comună a ajuns de râsul satului.

Neculai Alexa, de la parohia Ivești, în vârstă de 62 de ani, cu preoteasă, copii căsătoriți, chiar și cu nepoți, a căzut în patima iubirii și și-a făcut o iubită. O femeie măritată, în vârstă de 52 de ani, în casa căreia se furișa ori de câte ori avea ocazia. 

Bărbatul amantei a obținut dovezile

Din nefericire pentru preot, bărbatul amantei, deși era plecat la muncă peste hotare, și-a dat seama că ceva este în neregulă și a avut grijă să obțină dovezi palpabile ale aventurii celor doi. Nu se aștepta însă să fie vorba chiar despre preotul din sat, mai mare cu 10 ani decât femeia. Astfel încât, când a pus mâna pe probe, a venit urgent în țară și a mers țintă la Episcopul Ignatie al Hușilor, unde a povestit tot. Bineînțeles, pe bază de probe. 

Așa se face că Preasfințitul Ignatie a luat imediat atitudine și i-a impus preotului Neculai Alexe să se pensioneze urgent, interzicându-i, în același timp, să mai slujească în Episcopia Hușilor.

Preotul nu a renunțat

Însă preotul nu s-a lăsat intimidat. Nu a părăsit funcția de paroh până ce nu a mai comis o prostie. A pornit în sat, unde a strâns de la toate cele 600 de gospodării câte 80 de lei drept taxă anuală pentru Biserică. Buni creștini, oamenii au plătit ”taxa” care nu a ajuns însă la biserică. Suma mare strânsă de preotul Neculai Alexa, spun consilierii parohiali, ar fi de negăsit. 

”În postul Crăciunului, Episcopia Hușilor a primit o plângere și a lucrat la soluționarea unui caz delicat care-l privește pe preotul Neculai Alexa, de 62 de ani, din comuna Ivești. Acesta avea în sat o amantă, Elena de Ivești, de 52 de ani, cu care avea relații intime de ani de zile. Soțul acesteia a depus o plângere împotriva preotului Alexa, acuzându-l că l-a înșelat de mai multe ori și că l-a împins către divorț. Bărbatul era plecat la muncă în străinătate și, prin metodele clasice (bârfa satului), a aflat că există posibilitatea să fie înșelat de soție cu "omul lui Dumnezeu" – preotul Neculai Alexa. Soțul a plătit un detectiv particular care i-a furnizat dovezi clare ale infidelității soției sale, care a fost surprinsă în ipostaze rușinoase, cu preotul satului, Nicolae Alexe. La începutul lunii decembrie, bărbatul a venit acasă și a surprins și el o scenă care l-a înfuriat, iar de aici până la scandal n-a fost decât un pas”, scrie vremeanoua.ro.

×
Subiecte în articol: preot Ivești
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close