Antena 3 CNN Actualitate Locale Proprietarii de pensiuni din Covasna au renunţat la pomana porcului pentru a ieftini pachetele turistice

Proprietarii de pensiuni din Covasna au renunţat la pomana porcului pentru a ieftini pachetele turistice

Pomana porcului a fost scoasă din meniul mai multor pensiuni din cauza scumpirilor.

Proprietarii de pensiuni din Covasna au renunţat la pomana porcului pentru a ieftini pachetele turistice
de Alexandra Cojoianu    |    30 Noi 2022   •   10:44

Proprietarii de pensiuni din Covasna au renunţat la anumite preparate tradiţionale pentru a ieftini pachetele turistice.

"Noi nu mai mâncăm porc românesc de multă vreme. Se importă 80-90% din carnea de porc. S-a terminat cu porcul românesc. După sărbători, o să vedem aici, pe colo un porc şi după îl vedem în poze şi la televizor, din păcate. Pentru că populaţiile de porci din ţara românească au ajuns la 10% la ora actuală, în condiţiile în care proiectările se duc atât de mult în sus, va fi o tragedie şi să ne apropriem de carnea de porc", a declarat Dimitrie Muscă, fermier, pentru Antena 3 CNN.

"La capitolele rezervări de Crăciun stăm bine, gradul de ocupare e de cam 85%, iar pentru Revelion mai sunt locuri, suntem pe la 55%. Mulţi au scos porcul viu din meniu, pentru că de Revelion era pomana porcului, se făcea foc de tabără, era vin fiert, dar s-a scumpit foarte mult porcul viu şi dacă va rămâne aşa nu va mai intra în meniu, În rest, vom avea cam aceleaşi oferte. S-au scumpit puţin şi preţurile, cam cu 25%, din cauza facturilor.

Cel mai scump este pachetul all-inclusive de 4 zile şi 3 nopţi, cu noaptea de Revelion inclusă şi carnavalul, costă vreo 2.000 de lei, iar cel mai ieftin pachet porneşte de la 450 de lei. Unii vor aduce DJ, dar la preţul de 2.000 de lei va fi şi muzică live, normal, dar şi pomana porcului", a spus vicepreşedintele ANTREC Covasna, Daragus Attila.

×
Subiecte în articol: Covasna
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close