Antena 3 CNN Actualitate Locale Restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă se încheie la sfârşitul verii. Cât costă investiţia

Restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă se încheie la sfârşitul verii. Cât costă investiţia

Termenul de finalizare prevăzut pentru restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău s-a decalat cu o lună şi jumătate.

Restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă se încheie la sfârşitul verii. Cât costă investiţia
Sursa foto: ziaruldeiaşi.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   14:29

O notificare afişată în acest weekend pe platforma electronică de achiziţii publice anunţă că durata şantierului la Bojdeuca din Ţicău s-a prelungit cu o lună şi jumătate.

Termenul de finalizare prevăzut pentru restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău s-a decalat cu o lună şi jumătate, anunță Ziarul de Iași.

Lucrările de restaurare au debutat la începutul anului trecut şi s-au înscris în grafic până acum. Renovarea Bojdeucii şi a muzeului de alături fac parte din proiectul "Călător pe meridiane culturale”, lansat de Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabile a CJ cu peste cinci ani în urmă.

Citeşte şi: Zbor deasupra orașului Brașov, o experiență unică pentru turiști

Dincolo de Prut, raionul Făleşti reface şi dotează Muzeul local de istorie şi etnografie, iar primăria oraşului restaurează drumul istoric "Ştefan cel Mare” din zona centrală, pavat cu granit.

Finanţarea pentru toate trei obiectivele este de 1,72 milioane de euro, din care puţin peste un milion costă restaurarea Complexului "Ion Creangă”, iar diferenţa de 681,5 mii euro merge la Făleşti.

Citeşte şi: O nouă minivacanţă pentru români. Patru zile libere de mers la mare sau la munte

Încă puțin și ne reîntoarcem în tărâmul poveștilor lui Creangă Lucrările de reabilitare și restaurare la ???????? ??? ??? ??????? sunt aproape finalizate. S-a acordat o deosebită atenție fiecărui detaliu, urmărind să se păstreze autenticitatea și atmosfera specifică vremurilor în care marele scriitor a trăit. Vă invităm să urmăriți povestea ultimilor trei ani în câteva secvențe, cu promisiunea că în curând vom putea vizita căsuța scriitorului, la fel de fermecătoare ca odinioară, pentru că povestea lui Creangă este și povestea noastră.

Publicată de Consiliul Județean Iași - Iași County Council pe Sâmbătă, 8 iulie 2023

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close