Antena 3 CNN Actualitate Locale Sabotaj la Iași în legătură cu aducerea unui spital mobil din Turcia, destinat bolnavilor de Covid-19

Sabotaj la Iași în legătură cu aducerea unui spital mobil din Turcia, destinat bolnavilor de Covid-19

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, a depus luni o plângere penală, după ce trei persoane care au susţinut că reprezintă instituţia au negociat cu furnizorul din Turcia care trebuie să aducă un spitalul mobil, destinat bolnavilor de coronavirus, la Iaşi.

Sabotaj la Iași în legătură cu aducerea unui spital mobil din Turcia, destinat bolnavilor de Covid-19
Sursa foto: Antena3
15 Iun 2020   •   16:27

„Sunt foarte multe piedici care ni se pun pentru a nu se aduce acest spital la Iaşi. Săptămâna trecută s-au prezentat trei delegaţi la furnizorul de la Ankara, spunându-i că vin din partea Consiliului Judeţean. Primul delegat le-a spus că nu sunt bani şi că nu vom plăti spitalul. Ulterior, s-au mai prezentat încă două persoane, recomandându-se că reprezintă CJ şi că ei decid când se vor face plăţile. Am trimis dosarul la organele abilitate. Am încredere că Justiţia îşi va face treaba şi că vor fi identificate acele persoane“, a spus preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, într-o conferinţă de presă.

Deși furnizorul a livrat deja două din cele trei secţiuni ale spitalului mobil, încă nu a fost plătit.

„Spitalul este format din trei secţiuni. Două secţiuni sunt aduse deja la Iaşi şi vor fi instalate. Aşteptăm şi cea de-a treia secţiune. Sunt containere mari, de şapte metri lăţime şi 13 lungime. Transportul este îngreunat pe şosea, astfel că s-a decis să vină cu vaporul. S-au respectat toate procedurile de achiziţie“, a mai spus şeful CJ Iaşi, Maricel Popa.

Spitalul mobil era programat să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat în două săptămâni, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor CJ Iaşi, spitalul va primi în principal pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Unitatea mobilă va fi formată din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni şi va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Spitalul va fi amplasat în localitatea Leţcani, la intrarea în municipiul Iaşi.

 

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close