Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal în Vama Nădlac, românii nevaccinaţi nu vor în carantină

Scandal în Vama Nădlac, românii nevaccinaţi nu vor în carantină

A fost scandal în Vama Nădlac. Mai mulţi români care au ajuns în ţară şi sunt nevaccinaţi anti-COVID-19 nu vor să rămână în carantină.

Scandal în Vama Nădlac, românii nevaccinaţi nu vor în carantină
Sursa foto: Captură video Antena 3
de Claudia Popovici    |    18 Dec 2021   •   17:19

Oamenii spun că le este imposibil să stea izolați pentru că într-o săptămână trebuie să revină la serviciu. Poliţia de frontieră anunță că va trimite întăriri la toate puncte de frontieră acolo unde traficul este foarte aglomerat.

„Din Austria venim şi avem testul. Aşa ne-a zis dacă avem testul nu ne bagă în carantină şi acum ne-a dat 10 zile de carantină. Pentru ce", întreabă o româncă.

„Normal că nu o să stăm, Încep lucrul şi trebuie să merg înapoi", mai spune un bărbat care așteaptă la coadă cu un copil în braţe.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 116.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.000 mijloace de transport (dintre care 14.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 67.900 persoane cu 19.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.700 persoane cu 16.900 mijloace de transport, se arată pe site-ul poliţiei de frontieră.

De asemenea poliţiştii de frontieră au constatat:

- 40 fapte ilegale (28 infracțiuni şi 12 contravenții) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.812.600 lei;

- valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 2.900 lei;

- nu s-a permis intrarea în ţară a 21 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close