Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal la o biserică din Iași. Credincioși goniți de preot cu firma de pază

Scandal la o biserică din Iași. Credincioși goniți de preot cu firma de pază

Scandal la o biserică din Iași. Credincioși goniți de preot cu firma de pază
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   12:28

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a început o anchetă, după ce un preot din Iași este acuzat că dă afară credincioșii de la slujbe. Este vorba despre părintele Constantin Grigore, care ar fi angajat bodyguarzi pentru a nu i-ar lăsa pe enoriași să se închine și să lase acatiste la celălalt preot al parohiei, potrivit Ziarul de Iași.

„De Crăciun pune oamenii lui de la pază să meargă şi să rupă hârtiile pe care le-a pus părintele Zaharia în care anunţa când vine în casele oamenilor, şi pune alte hârtii cu programul lui. E recalcitrant şi nervos, şi ne temem de el. Am fost într-o sâmbătă din Postul Mare să stau la rând, şi i-am spus că vreau să dau pomelnic părintelui Zaharia. A început să ţipe la mine, am ieşit şi am vorbit cu femeia de la lumânări, iar paznicii m-au auzit şi i-au spus, şi atunci a venit după mine: «Cucoană, chem Poliţia»“, a mai povestit femeia.

Mai mult, două enoriașe susțin că au fost amendate de Poliție pentru că ar fi fost reclamate de preotul Constantin Grigore.

Conflictul are șoc la biserica „Ziua Crucii” și oamenii spun că ar dura de ceva vreme.

Celălalt preot, Gabriel Zaharia, spune că nu este titular acolo, iar părintele Grigore, fiind paroh, are mai multe atribuţiuni el.

De cealaltă parte, preotul Grigore spune că doar își face datoria.

„În Biserica «Ziua Crucii» se respectă rânduielile bisericii. Am fost consilierul juridic al Mitropoliei şi am lucrat 20 de ani cu Preafericitul Daniel, şi nu am avut niciodată probleme. Dacă nu se respectau regulile, oamenii trebuiau să meargă la centrul parohial, iar mie nu mi-a spus nimic centrul“, a spus slujitorul Domnului.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au precizat că au demarat o anchetă și se vor întâlni cu cei doi preoți împlicați.

 

×
Subiecte în articol: Iași scandal biserica preot
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close