Antena 3 CNN Actualitate Locale Se ieftinește parcarea în stațiunea Mamaia. Lista cu noile tarife pe oră, în funcție de zonă

Se ieftinește parcarea în stațiunea Mamaia. Lista cu noile tarife pe oră, în funcție de zonă

Consiliul Local Constanța a adoptat astăzi o serie de modificări aduse Regulamentului parcărilor din municipiu, inclusiv celor din stațiunea Mamaia.

Se ieftinește parcarea în stațiunea Mamaia. Lista cu noile tarife pe oră, în funcție de zonă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    22 Noi 2022   •   21:07

Conform modificărilor aduse Regulamentului, autovehiculele electrice, hibrid, precum și a celor de epocă (certificate) beneficiază de parcare gratuită în municipiul Constanța.

De asemenea, Mamaia se transformă din Zona 0 în Zona 2 de tarifare, adică o oră de parcare va costa 1 lei/oră.

Totuși, consilierii locali au decis să fie și câteva excepții în Mamaia (care vor rămâne în continuare Zona 0 - 4 lei/oră): parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 (de la Castel până la hotel Iaki), Zona Pasarelă Hotel Rex și Zona Summerland).

Pentru Zonă 0 se introduce posibilitatea achiziţionării abonamentului de o zi la prețul de 30 de lei sau a unui abonament de șape zile care poate fi utilizat atât pentru Zona 0, cât și pentru Zona 1 la prețul de 100 de lei.

Tot pentru Zona 0 există posibilitatea achiziţionării unui abonament lunar de 199 de lei sau abonament anual de 2.000 de lei (faţă de 499 lei/ lună cât este în prezent), care poate fi utilizat atât pe Zona 0, cât și pe Zona 1.

Pentru Zona 1 tariful pentru o zi este de 15 lei, iar ca noutate se introduce abonamentul pe șapte zile, în valoare de 75 lei. Tariful în Zona 1, pentru o oră de parcare este de 3 lei.

Pentru Zona 2, tariful pe o zi este de 10 lei - include şi cea mai mare parte din Staţiunea Mamaia.

Pentru toate zonele, parcarea este gratuită în primele 30 de minute

Pentru Zonele 1 şi 2, Consiliul Local a decis să se acordă gratuitate pe timpul nopţii, între orele 20.00-08.00, pe tot timpul anului, iar pentru Zona 0 această gratuitate se acordă în perioada 01 septembrie-31 mai. 

Orice tarif orar achitat permite utilizarea oricărui loc de parcare în condiţiile Regulamentului din zona de taxare achitată, precum şi din zonele inferioare de taxare în perioada de valabilitate. Prioritate în atribuirea parcărilor de reședință pentru persoanele care dețin certificate de încadrare în grad de handicap.

×
Subiecte în articol: parcare Mamaia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close