Sibiul, desemnat Regiune Gastronomică Europeană

30 Sep 2016   •   17:28
 Sibiul, desemnat Regiune Gastronomică Europeană

La nouă ani după ce a fost Capitală Culturală Europeană, Sibiul a fost desemnat Regiune Gastronomică Europeană. După ce juriul internaţional a gustat produsele româneşti din Regiunea Gastronimică Sibiu şi pe cele din Regiunea Gastronomică Egeea de Sud, cele două au fost desemnate să îndeplinească acest statut, împreună, în 2019, scrie tribuna.ro.

Joi, Palatul Brukenthal din Sibiu a găzduit evenimentul de prezentare si susţinere a candidaturilor judeţului Sibiu şi Regiunii Egeea de Sud (Grecia) pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019. Consorţiul care a iniţiat şi depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Primăria municipiului Mediaş, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism.

Parteneri
x close