Antena 3 CNN Actualitate Locale Un primar din Suceava a devenit șoferul elevilor, după ce titularul postului a fost prins băut la volan

Un primar din Suceava a devenit șoferul elevilor, după ce titularul postului a fost prins băut la volan

Un șofer de microbuz școlar din localitatea Bălcăuți, județul Suceava, a fost prins băut la volan. Edilul susține că, de acum încolo, elevii vor fi duși la școală de către dânsul și de viceprimar.

de Roxana Mihăiescu    |    30 Ian 2024   •   18:07

Luni dimineață, în jurul orei 9.40, pe drumul național 17A, șoferul unui microbuz destinat transportului elevilor a fost prins băut la volan.

Șoferul se deplasa spre Rădăuți pentru a alimenta cu carburant, când, la un moment dat, a fost oprit de polițiști pentru că depășise limita de viteză, circulând cu 72 km/h. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Acum, șoferul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Citește și: Prima creşă verde din România, realizată în trei luni, la Suceava 

Vasile Șoiman, primarul din Bălcăuți, a spus că șoferului urmează să-i fie desfăcut contractul de muncă și, până când va fi angajat un șofer nou, elevii vor fi transportați de dumnealui și de viceprimar.

”I-am adus la cunoștință că va face obiectul unei acțiuni în Comisia de Disciplină și urmează să-i fie desfăcut contractul de muncă. Până când vom angaja un nou șofer, de transportul elevilor ne vom ocupa eu și viceprimarul, care avem permise de conducere pentru această categorie de vehicule”, a declarat Vasile Șoiman, pentru Monitorul de Suceava.

Edilul a precizat că nu știe exact dacă șoferul a transportat copii la școală, în momentul în care a fost prins băut la volan. 

Copiii din comună sunt aduși la școala din Bălcăuți din satele Negostina și Gropeni, iar marți dimineață s-a ocupat viceprimarul comunei de transportul acestora.

×
Subiecte în articol: Suceava sofer microbuz scolar elevi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close