Antena 3 CNN Actualitate Locale Un șofer a fost filmat când întoarce mașina pe autostradă și pornește pe contrasens, în Sibiu | Polițiștii au văzut imaginile pe internet

Un șofer a fost filmat când întoarce mașina pe autostradă și pornește pe contrasens, în Sibiu | Polițiștii au văzut imaginile pe internet

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a întors și condus înapoi pe autostradă. Și nu doar că nu este voie să întorci sau să conduci în sens opus pe autostradă, dar bărbatul și-a pus viața în pericol, întrucât mașinile care îi veneau din sens opus circulau cu mare viteza.

Un șofer a fost filmat când întoarce mașina pe autostradă și pornește pe contrasens, în Sibiu | Polițiștii au văzut imaginile pe internet
Sursa foto: captură Antena3 CNN
de Andrei Naiţă    |    24 Apr 2023   •   15:06

Șoferul unui autoturism Seat, înmatriculat în județul Alba, a fost filmat și reclamat la poliție după ce a întors pe autostradă, în județul Sibiu.

Imaginile arată cum șoferul încetinește, se asigură, întoarce și merge înapo în ciuda faptului că se află pe autostradă, iar din față vin mașini cu viteză mare.

În noul cod rutier intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut se prevede suspendarea permisului pentru o perioadă de 120 de zile pentru executarea pe autostradă a manevrelor de întoarcere sau de mers înapoi.

"Am văzut cu toții acele imagini șocante care surprindeau un comportament iresponsabil și riscant care a pus în pericol viața celor din jur", a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, referitor la introducerea acestei sancțiuni complementare.

Citește șiCodul Rutier s-a modificat! Schimbări majore pentru șoferi

@elenapetrapaduraru #foryou #Sibiu #autostradaa1 #2023 #autostrada #A1 #soferdealba ♬ Axel F - Crazy Frog

Ulterior, polițiștii sibieni l-au identificat pe șoferul care a întors pe autostradă, fiind vorba de un vărbat de 59 de ani din comuna Jidvei, sat Căpâlna de Jos, județul Alba. 

"Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.305 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, complementar fiind dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile", anunță IPJ Sibiu.

Fapta semnalată într-un video publicat pe o rețea de socializare s-a petrecut duminică, 23 aprilie, în jurul orei 15:45. Acesta ar fi circulat pe contrasens, pe autostrada A1 Sibiu-Deva , pe direcția Sibiu – Sebeș.
 

×
Subiecte în articol: autostrada constrasens sofer
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close