Antena 3 CNN Actualitate Locale El este tânărul de 18 ani care a furat o locomotivă și s-a plimbat cu ea. Adevăratul motiv pentru care a făcut acest lucru

El este tânărul de 18 ani care a furat o locomotivă și s-a plimbat cu ea. Adevăratul motiv pentru care a făcut acest lucru

Tânărul de 18 ani care s-a urcat într-o locomotivă a unei companii private și a plecat cu ea la plimbare a fost reținut pentru 24 de ore.

de Laura Dinu    |    12 Mai 2023   •   06:26

Acesta a intrat în cabină și a pus locomotiva în mișcare după ce a ridicat și conectat pantograful. A parcurs 200 de metri și a trecut chiar și prin două macaze înainte ca locomotiva să fie oprită pe o altă linie.

Motivul din spatele gestului este unul halucinat. Tânărul a susținut că a făcut acest gest pentru că își dorea o fotografie pentru rețelele sociale.

Reacția CFR SA

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, în legătură cu locomotiva privată din stația CF Medgidia, CFR SA transmite următoarele precizări.

Trenul privat de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia fiind stație terminus, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Astfel, mecanicul a detașat/decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii, aceasta fiind garată pe linia 15, linie de manevră.

Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată.

În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului.

Ce spune poliția

"La data de 10 mai a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a urcat într-o locomotivă garată și a pus-o în mișcare.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă", au declarat polițiștii. 

×
Subiecte în articol: locomotiva Gara Medgidia
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close