Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei muncitori de la Complexul Energetic Oltenia au murit într-un accident cumplit în cariera de cărbune

Trei muncitori de la Complexul Energetic Oltenia au murit într-un accident cumplit în cariera de cărbune

O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Planul roșu a fost activat.

de Gabriela Mladin    |    17 Ian 2023   •   14:01

Update 15:20. Antena 3 CNN a prezentat primele imagini de la fața locului. 

Victimele accidentului au fost transportate la diverse spitale din județ, dar și din afara Gorjului. Este vorba despre 14 persoane care prezintă răni grave și mai puțin grave. 

La fața locului, cadrele medicale de la ambulanță au făcut o triere și au stabilit către ce spitale vor fi îndreptate victimele. 

Unul dintre răniți a fost preluat deja cu elicopterul și transportat la Spitalul de Urgență din Craiova.

Update 14:45. Din păcate, trei din cei 25 de muncitori care se aflau în tanchetă și-au pierdut viața. Este vorba despre un lăcătuș-mecanic, despre un electrician și de șeful de formație. 

În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite și 3 decedate. Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție.

Update 14:25. Trei elicoptere au fost solicitate. Din primele informații, în tanchetă se aflau 25 de persoane, dintre care 3 se află în stare foarte gravă, fiind prinse sub tanchetă. Unul dintre muncitori este resuscitat de personalul medical în acest moment, ținând cont de faptul că ambulanțele nu au ajuns încă. Terenul accidentat îngreunează accesul echipelor de intervenție. 

Accidentul a avut loc în jurul ore 13:30, atunci când minerii intraseră în schimbul 2. Aceștia au fost urcați într-o tanchetă care urma să îi transporte către locul de muncă. Mai exact, către cariera de cărbune Jilț Sud. Tancheta nu era însă destinată transportului de persoane. 

În apropierea carierei, tancheta s-a răsturnat iar minerii au fost prinși sub aceasta. 

Planul roșu de intervenție a fost activat, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipe aparținând ISU Gorj și SAJ Gorj, ținând cont de faptul că a fost vorba despre un număr mare de victime. Din păcate, din cauza terenului accidentat, salvatorii nu au putut ajunge la victimele rănite. 

Inspectorii de muncă au declanșat o anchetă. Complexul Energetic Oltenia a fost sancționat în mai multe rânduri pentru faptul că transportă angajați în carieră cu mașini care le pun viața în pericol. 

 

×
Subiecte în articol: Complexul Energetic Oltenia
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close