Antena 3 CNN Actualitate Locale Teste COVID, nefolosite și aruncate la gunoi. ”Cer ca cei din linia întâi să fie testați”

Teste COVID, nefolosite și aruncate la gunoi. ”Cer ca cei din linia întâi să fie testați”

Probe aruncate la gunoi la Spitalul Victor Babeș din Craiova, acuză chiar primarul orașului. Aparatul nu este folosit la capacitatea maximă, deși suntem în plină pandemie.

Teste COVID, nefolosite și aruncate la gunoi. ”Cer ca cei din linia întâi să fie testați”
Sursa foto: hepta
29 Apr 2020   •   09:34

Edilul cere insistent să se schimbe algoritmul de testare, să fie testați medicii, polițiștii, jandarmii.

”Folosirea aparatului la capacitate maximă este o certitudine și o realitate. Problema este că am avut în țară o perioadă în care aparatele au fost insuficiente, toți au făcut eforturi uriașe pentru a mări această capacitate, primăria Craiova a modernizat și a făcut o investiție în aparatul pe care îl avea spitalul Victor Babeș, a trecut de la 40 de probe pe zi la 280 de probe, și în continuare susțin că algoritmii pentru testare sunt depășiți, care prevăd testarea numai la persoanele simptomatice. Indiferent de ce se întâmplă, persoana nu poate fi testată”, a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.

”Capacitatea ne permite să testăm mult mai mult, pe de altă parte există multe situații în care personal care lucrează cu persoane care au fost confirmate pozitiv din spitale, poliție, ISU și au avut de a face cu acese persoane, nu pot fi testați decât dacă sunt simptomatici, ceea ce este aberant”, a adăugat. 

”Aparatul de care vorbesc funcționează cu această ramă de 24 de probe care se introduce în aparat. Ideea este că, dacă ea este completată la capacitate maximă cu 24 de probe sau este completată cu mai puțin, 10, 15, chiar 20 de probe, restul până la 24 se consumă, se pierd, ceea ce este inacceptabil”, a declarat primarul.

×
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close