Antena 3 CNN Actualitate Locale Trafic blocat complet în patru puncte de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, după o eroare la sistemul informatic ucrainean

Trafic blocat complet în patru puncte de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, după o eroare la sistemul informatic ucrainean

Traficul prin patru puncte de trecerea a frontierei dintre România și Ucraina s-a întrerupt din cauza unor disfunctionalități ale sistemului informatic ucrainean.

Trafic blocat complet în patru puncte de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, după o eroare la sistemul informatic ucrainean
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    24 Ian 2023   •   13:36

Update 13:55 Începând cu ora 13.40, traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, Halmeu, Vicovu de Sus și Siret s-a reluat.

"Azi, începând cu ora 12.00, traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, Halmeu, Vicovu de Sus și Siret s-a întrerupt din cauza unor disfunctionalități ale sistemului informatic ucrainean.", a anunțat Poliția de Frontieră. 

Odată cu remedierea situației, conducerea ITPF Sighetu Marmației va dispuse toate măsurile aflate în competența instituției, în vederea fluidizării traficului.

Astfel, este blocat tot traficul, atât pentru autoturisme cât și pentru vehiculele de marfă.

Citește și: Un ucrainean a încercat să intre cu un obuz, o dronă și muniție în România

Un român a lăsat fără electricitate punctul de trecere a frontierei Halmeu cu Ucraina

Întregul punct de trece a frontierei Halmeu cu Ucraina a fost lăsat în beznă, în luna decembrie, în urma unor lucrări executate de operatorii servicului de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Satu Mare. 

Mai multe echipe de la Electrica s-au deplasat la fața locului pentru a remedia situația.

Avaria s-a produs din cauza neatenţiei unui muncitor. 

"Executantul lucrării, în baza lucrărilor efectuate în cursul zilei de azi, a reuşit să taie fibra electrică, astfel încât s-a luat curentul în punctul de trecere al frontierei Halmeu. 

Şi aici vorbim atât de punctul de trecere al frontierei Vama Halmeu, cât şi serviciul sanitar veterinar din Halmeu", a explicat Radu Roca, prefect de Satu Mare.

Polițiștii de frontieră dispun de stații mobile de lucru, iar controlul documentelor nu a fost afectat. 

Pe sensul de ieșire din țară, automarfarele neîncărcate au circulat normal. Probleme au avut TIR-urile pline cu marfă, care au aşteptat ore întregi, chiar până aproape de trei ore.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi ISU Satu Mare au adus un generator pentru a asigura energia electrică, astfel încât traficul prin punctul de Frontieră Halmeu să se poată desfăşura normal, până la remedierea avariei.

×
Subiecte în articol: frontiera Ucraina trafic blocat
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close