Antena 3 CNN Actualitate Locale Mai mulţi turişti au rămas blocați cu mașinile în zăpadă, pe un drum forestier din Cluj. Apelul jandarmilor la cetăţeni

Mai mulţi turişti au rămas blocați cu mașinile în zăpadă, pe un drum forestier din Cluj. Apelul jandarmilor la cetăţeni

Mai mulţi turişti au cerut ajutorul jandarmilor montani, după ce au rămas blocați cu mașinile în zăpadă pe un drum forestier din Cluj.

Mai mulţi turişti au rămas blocați cu mașinile în zăpadă, pe un drum forestier din Cluj. Apelul jandarmilor la cetăţeni
Sursa foto: Captură video Medifax
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2024   •   16:50

În urma unui apel la 112, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat, sâmbătă seara, că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua.

Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră, iar în scurt timp au reușit să deblocheze autoturismul din zăpadă.

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin de către alţi patru turişti, care se confruntau cu aceeași problemă, la câteva sute de metri depărtare.

Toate cele șapte persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

"Reamintim iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare”, transmit, duminică, jandarmii.

×
Subiecte în articol: turisti blocati zapada Cluj drum forestier
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close