Antena 3 CNN Actualitate Locale Un agent de la Penitenciarul Poarta Albă, arestat pentru luare de mită. Cum îi umilea pe deținuții care nu dădeau șpagă

Un agent de la Penitenciarul Poarta Albă, arestat pentru luare de mită. Cum îi umilea pe deținuții care nu dădeau șpagă

Florin Croitoru, agent la Penitenciarul Poarta Albă, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile. El este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Un agent de la Penitenciarul Poarta Albă, arestat pentru luare de mită. Cum îi umilea pe deținuții care nu dădeau șpagă
29 Mai 2020   •   18:24

Bărbatul, alături de un intermediar care a fost de asemenea arestat în același dosar de corupție, a primit în mai multe rânduri bani și bunuri de la persoane private de libertate, pentru a le facilita accesul la sarcini lucrative mai ușoare , relatează Replica Online.

În caz contrar, agentul de la Penitenciar le aloca deținuților sarcini mai grele, precum munca la ghena de gunoi.

„În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Croitoru Florin, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă. În caz contrar, agentul de penitenciare Croitoru Florin îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care au instrumentat cazul.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close