Antena 3 CNN Actualitate Locale Unde au fost interzise geamurile albe cu tâmplărie PVC

Unde au fost interzise geamurile albe cu tâmplărie PVC

Unde au fost interzise geamurile albe cu tâmplărie PVC
Sursa foto: Foto: ghid GTZ
de M.Z.    |    04 Noi 2016   •   12:03

Timişoara se pregăteşte de cel mai amplu program de reabilitare a clădirilor istorice, program în care sunt aşteaptate investiţii de 15 milioane de euro și în care se spune că sunt interzise geamurile cu tâmplărie PVC, potrivit Adevarul.ro.

Una dintre cele mai urâte imagini în cartierele istorice o oferă geamurile termopan cu tâmplărie PVC de culoare albă. Potrivit specialiştilor în reabilitarea clădirilor istorice, plasticul nu are ce căuta pe faţada unei astfel de clădiri. 

„Confecţionarea, respectiv folosirea unor ferestre noi, este permisă numai acolo unde ferestrele originare nu mai pot fi în nici un caz reparate. În cazul unor tâmplării noi, acestea trebuie să corespundă ca proporţii, subîmpărţiri şi profile, celor iniţiale. Mărirea golurilor din zidărie a ferestrelor dăunează imaginii faţadei. Tâmplăria nouă trebuie montată în golurile ferestrelor iniţiale. Refacerile trebuie executate numai din lemn. Se interzice folosirea unor tâmplării din material plastic”, se arată în ghidul realizat printr-un parteneriat româno-german între Primăria Timişoara şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ).
 

×
Subiecte în articol: reabilitare Timisoara
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close