Antena 3 CNN Actualitate Locale Wizz Air a inaugurat noua bază operațională proprie pe aeroportul din Suceava. Vor fi create sute de noi locuri de muncă

Wizz Air a inaugurat noua bază operațională proprie pe aeroportul din Suceava. Vor fi create sute de noi locuri de muncă

Compania aeriană low cost Wizz Air a inaugurat oficial la Suceava noua bază operațională proprie pe Aeroportul Ștefan cel Mare și a anunțat șase noi zboruri către destinații externe.

Wizz Air a inaugurat noua bază operațională proprie pe aeroportul din Suceava. Vor fi create sute de noi locuri de muncă
Sursa foto: Wizz Air
de Paul Ciurari    |    15 Dec 2022   •   23:17

Inaugurarea noii baze s-a făcut în prezența directorul din cadrul Wizz Air, Alexandra Avădanei, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și a directorului Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța.

Deschiderea noii baze operaționale de la Suceava presupune alocarea pe Aeroportul "Ștefan cel Mare" a două aeronave ale companiei Wizz. Reprezentanții companiei aeriene au precizat că aeronavele staționate la Suceava vor fi cele mai performante în ceea ce privește emisiile de carbon.

Odată cu această bază operațională, se așteaptă să se creeze câteva sute de locuri de muncă direct și indirect. Flutur a spus că pentru anul următor se estimează un număr de circa 800.000 de pasageri pe aeroport, ca și în acest an când creșterea a fost de 70 la sută față de 2021.

Președintele Flutur a mai declarat că circa 18-20 la sută dintre pasagerii de pe Aeroportul Suceava sunt din Ucraina.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că traficul pe Aeroportul Suceava va crește și că va fi nevoie de angajarea de personal care să deservească aeroportul. Se va ajunge ca traficul să fie pe 24 de ore.

×
Subiecte în articol: locuri de munca Wizz Air aeroport Suceava
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close