Antena 3 CNN Actualitate Localnicii din Carei pot răsufla uşuraţi. A fost reluată alimentarea cu energie electrică în oraş

Localnicii din Carei pot răsufla uşuraţi. A fost reluată alimentarea cu energie electrică în oraş

Localnicii din Carei pot răsufla uşuraţi. A fost reluată alimentarea cu energie electrică în oraş
Sursa foto: Foto: what-is-questions.blogspot.com
03 Ian 2015   •   10:02

Situaţia extrem de gravă de la Carei, unde 10.000 de oameni au stat fără curent electric aproape două zile, s-a remediat. Autorităţile locale spun că problema s-a rezolvat ieri seară la ora 8 şi că toţi locuitorii municipiului au acum curent electric.

Situaţia de la Carei aduce după ea o anchetă guvernamentală. Ministrul Energiei a anunţat că va trimite corpul de control al guvernului la societatea de electricitate, iar cei responsabili vor plăti cu funcţiile.

Gerea acuză Electrica, dar şi autorităţile locale de indolenţă, şi spune că nu s-au pregătit pentru astfel de situaţii, deşi ştiau că reţeaua electrică poate ceda în orice moment.

Localnicii din Carei pot răsufla uşuraţi. Compania furnizoare a reluat alimentarea cu energie electrică după după 2 zile în care oamenii au stat în beznă.

Edilul recunoaşte că reţeaua electrică poate ceda în orice moment din cauză că este foarte veche.

Reţeaua electrică din Carei a picat în ziua de Anul Nou, iar de atunci aproape jumătate de oraş a stat la lumina lumânărilor. Ministrul Energiei, Andrei Gerea a cerut imediat o anchetă, dar şi soluţii pentru ca populaţia din oraş să nu sufere din această cauză.

Conducerea societăţii Electrica a dat vina pe instalaţia veche din anii  '70. Şefii companiei recunosc abia acum că este cazul să facă investiţii serioase în infrastructură, pentru că nu mai pot rezolva situaţia cu cârpeli.

Din fericire singura instituţie care nu a avut de suferit din cauza avariilor a fost Spitalului Municipal, care a pus în funcţiune un grup electrogen şi face faţă situaţiei.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close