Antena 3 CNN Actualitate Localnicii din Pungeşti şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta încă o lună. Retragerea utilajelor Chevron, "o minciună"

Localnicii din Pungeşti şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta încă o lună. Retragerea utilajelor Chevron, "o minciună"

Localnicii din Pungeşti şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta încă o lună. Retragerea utilajelor Chevron, "o minciună"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    17 Oct 2013   •   18:45

Localnicii din Pungeşti, care protestează de luni faţă de explorarea gazelor de şist, spun că şi-au instalat corturi pentru a putea manifesta încă o lună, deoarece cred că decizia Chevron de a-şi retrage utilajele este "o minciună".

 
Protestatarii spun că nu pleacă din stradă, pentru că s-ar putea retragerea utilajelor Chevron să fie "o minciună".
 
Mai mult, oamenii spun că ar putea protesta şi o lună, iar unii dintre ei şi-au instalat corturi în zonă.

Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Localnicii din Pungeşti vor decide ce se întâmplă cu explorarea gazelor de şist, după ce Consiliul Local vrea să facă referendum pe 24 noiembrie. Decizia a fost luată în urma protestelor începute de luni.

Reprezentanţii companiei Crevron au confirmat suspendarea activităţilor de la Siliştea, Vaslui, în urma protestului localnicilor. Oamenii n-au renunţat la proteste şi vor o dovadă scrisă

Aproximativ 100 de persoane din Siliştea (Vaslui) protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în zona în care Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist. Firma angajată de companie să amenajeze platforma din zonă şi-a retras cele două utilaje aduse miercuri.

Peste 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, mai mulţi localnici au leşinat.

Şi marţi, zeci de localnici, inclusiv preoţi, au manifestat, după ce reprezentanţi ai companiei Chevron şi-au făcut apariţia în zonă pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist.

Luni, aproximativ 150 de localnici din Siliştea au protestat la Vaslui, în faţa perimetrului din comuna Pungeşti, şi au blocat drumul judeţean Vaslui - Gârceni, unde compania Chevron vrea să monteze prima sondă, pentru a începe explorarea gazelor de şist.

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

 
Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.


 
 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close