Antena 3 CNN Actualitate Locul din lume unde oamenii care nu au avut mască, au fost transportați în sicriu

Locul din lume unde oamenii care nu au avut mască, au fost transportați în sicriu

Autoirtățile din Indonezia au venit cu o măsură cel puțin bizară pentru a stopa răspindirea infectării cu coronavirus. Acestea au apelat la fel și fel de campanii pentru a-i convinge pe oameni să poarte mască.

Locul din lume unde oamenii care nu au avut mască, au fost transportați în sicriu
de Georgiana Adam    |    04 Sep 2020   •   21:34

Astfel, oamenii prinși că refuză să poarte mască au posibilitatea de a se băga într-un sicriu, ca vadă cam cum arată perspectiva morții. Măsura nu a durat timp îndelungat. Autoritățile au renunțat la ea, după ce a fost intens criticată și a devenit subiect de glume pe internet, potrivit BBC.

„Pedeapsa” a fost gândită ca o alternativă la amenda de 17 dolari sau la munca în folosul comunității, care presupune de obicei curățarea toaletelor publice. Autoritățile au spus că în acest fel, cel vinovat avea ocazia de „a reflecta” asupra comportamentului său, ca să înțeleagă că există riscul de zăcea la un moment dat într-un sicriu adevărat. 

Tema „sicriului” a fost păstrată în campaniile publice. Pe străzile din capitala Jakarta au fost organizate zilele trecute false procesiuni funerare, cu sicrie învelite în plastic și purtate de oameni îmbrăcați în combinezoane de protecție, cu intenția de a conștientiza publicul despre pericolul pe care îl reprezintă pandemia.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close