x close

Locul III pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

de S.T.    |    02 Aug 2013   •   16:57
Locul III pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică 534 Foto: Agerpres

Elevii români au câştigat locul al III-lea şi două menţiuni individuale la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată la Manchester, competiţie la care România a participat oficial pentru prima dată, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale, potrivit Mediafax.

Lotul olimpic al României a câştigat, la prima sa participare oficială la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, locul al III-lea şi medalie de bronz, la proba pe echipe, şi două menţiuni la cea individuală.

   
Echipa olimpică a fost compusă din: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Braşov) şi Remus Iosifescu (Bucureşti).
   
Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni în concursul individual.
   
Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.
   
Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.
   

Ediţia a XI-a a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, s-a desfăşurat la Manchester, în perioada 22 - 27 iulie.

În acest an, au participat 138 de concurenţi din 26 de ţări.

Citeşte mai multe despre:

elevi romani Ministerul Educatiei Naţionale
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati