Antena 3 CNN Actualitate Lovitură cruntă pentru turismul românesc

Lovitură cruntă pentru turismul românesc

Lovitură cruntă pentru turismul românesc
09 Dec 2015   •   13:50

Peste 1.000 de agenții de turism, care înseamnă mai mult de două treimi din cele care activează pe piața românească, vor dispărea dacă se va pune în practică propunerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), care a solicitat mărirea capitalului social al agențiilor de turism de la 200 de lei, la 25.000 de lei, potrivit Patronatului Național al Agențiilor de Turism, scrie profit.ro.

"Dacă acest scenariu va fi pus în practică, peste 3.000 de agenți de turism își vor pierde locurile de muncă", a declarat Dragoș Rădulescu, președintele PNAT.

Din acest motiv, numeroase agenții au solicitat aderarea la nou înființatul PNAT, pentru că nu se mai simt reprezentate de ANAT, iar interesele lor nu mai sunt apărate de către această asociație. De altfel, ANAT a dat în judecată PNAT, contestând înființarea acestui patronat.

ANAT a cerut Autorității Naționale pentru Turism (ANT) introducerea de noi prevederi în legislație prin care agențiile de turism să fie obligate să constituie capital social în valoare de 25.000 lei.

×
Subiecte în articol: ANAT
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close