Antena 3 CNN Actualitate Lovitură dură pentru Elena Udrea. Cum ar putea fi adusă în țară

Lovitură dură pentru Elena Udrea. Cum ar putea fi adusă în țară

Lovitură dură pentru Elena Udrea. Cum ar putea fi adusă în țară
05 Iun 2018   •   18:05

Procedural, îndată ce mandatul emis de instanţă va ajunge la Poliţia Română, întrucât este cunoscut deja locul în care se află Elena Udrea, poliţiştii vor cere instanţei emiterea unui mandat de arestare european şi de urmărire internaţională.

După ce judecătorii vor aproba solicitările vor fi transmise informări privind sentinţa către statul în care se află persoana care se sustrage. În funcţie de acordurile existente cu ţara noastră, poate fi reţinută provizoriu, iar ulterior extrădată sau predată României, scrie stiripesurse.ro.

Ministerul Justiţiei este instituţia care se ocupă, în astfel de cazuri, de întocmirea documentelor de extrădare.

Surse din sistem au precizat că Elena Udrea ar putea fi extrădată, întrucât Costa Rica a recunoscut Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, adoptată de ONU în 2003. România şi Costa Rica au semnat Convenţia în 2003, fiind ratificată în ambele state un an mai târziu.

Articolul din Convenţie privind extrădarea prevede că acesta se aplică infracţiunilor de corupţie, "atunci când persoana care face obiectul cererii de extrădare se află pe teritoriul statului parte solicitat, cu condiţia ca infracţiunea pentru care se cere extrădarea să fie pedepsită de dreptul intern al statului parte solicitant şi al statului parte solicitat".

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, marți, la şase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close